Yeni Audi Q3 Türkiye’de satılmaya başlandı

  • Yeni Audi Q3 Türkiye’de satılmaya başlandı - 1
  • Yeni Audi Q3 Türkiye’de satılmaya başlandı - 2
  • Yeni Audi Q3 Türkiye’de satılmaya başlandı - 3
  • Yeni Audi Q3 Türkiye’de satılmaya başlandı - 4
  • Yeni Audi Q3 Türkiye’de satılmaya başlandı - 5
  • Yeni Audi Q3 Türkiye’de satılmaya başlandı - 6
  • Yeni Audi Q3 Türkiye’de satılmaya başlandı - 7
  • Yeni Audi Q3 Türkiye’de satılmaya başlandı - 8
  • Yeni Audi Q3 Türkiye’de satılmaya başlandı - 9
  • Yeni Audi Q3 Türkiye’de satılmaya başlandı - 10
  • Yeni Audi Q3 Türkiye’de satılmaya başlandı - 11
  • Yeni Audi Q3 Türkiye’de satılmaya başlandı - 12
  • Yeni Audi Q3 Türkiye’de satılmaya başlandı - 13
  • Yeni Audi Q3 Türkiye’de satılmaya başlandı - 14

İkinci nesil Q3 yaklaşık 2.5 yıl gecikmeli şekilde Türkiye piyasasına giriş yaptı. 1.5 lt TFSI motorla satışa çıkan otomobilin fiyatları 638.149 TL’den başlıyor.

2018 yılında tanıtılan ikinci nesil Audi Q3 gecikmeli şekilde Türkiye pazarında satışa sunuldu. Model gerek tasarım gerekse performans, konfor, dijital işletim sistemi gibi konularda yenilendi ve 35 TFSI motor seçeneğiyle müşterilere sunuluyor.

Audi Q3’ün sekizgen tasarımlı tek çerçeveli ön ızgarası ve büyük hava girişleri araca çok daha sportif görünüm katıyor. Aracın ön tasarımında, kama şeklinde içeri doğru ilerleyen ve opsiyonel olan Matrix LED teknolojisiyle görüşü kolaylaştıran farlar öne çıkıyor. Ön ve arka farların simetrik aydınlatma grafikleri ile yandan görünüm, dış tasarımla denge oluşturuyor. Omuz çizgisi çamurlukların üzerinde güçlü atletik bir görünüm yaratırken, birbirleriyle bağlantısını da sağlıyor.

Keskinleşen hatlarıyla dikkat çeken Q3'ün uzunluğu 97 mm arttırılarak 4485 mm'ye ulaştırılmış. Genişliği 25 mm'lik artışla 1856 mm'ye taşınan Q3, 5 mm azalan yüksekliği (1585 mm) ile biraz daha sportif görünüyor.

Volkswagen Grubu'nun modüler platformunun getirdiği kazanımlar dışarıyla sınırlı değil. 77 mm büyüyen aks mesafesi artık 2680 mm olarak görünüyor. 150 mm çerçevesinde ileri geri hareket ettirilebilen koltuklar sayesinde isteğe göre diz mesafesi arttırılabilirken bagaj hacminin de 410 ile 1405 (koltuklar yatmışken) 675 litre arasında değişmesi sağlanmış. 75 cm'den biraz daha kısa olan yükleme eşiği ise araca büyük ve ağır eşyaların depolanmasını kolaylaştırmış. Bu bölümde sunulan bir diğer pratik çözüm ise pandizotun ihtiyaç duyulmadığında zemin altına depolanabilmesi. 40:20:40 oranında katlanan koltuklar ve bu parçanın çıkarılması ile elde edilen toplam bagaj hacmi ise 1525 litre.

Otomobilin iç mekanı oldukça şık ve lüks görünüyor. Premium malzemeler, mimari yapı ve yeni işletim konseptiyle oldukça uyumlu görünüyor. Parlak siyah cam görünümlü çerçevesi ile MMI dokunmatik bilgi ve eğlence sistemi temel element olarak göze çarpıyor. Altındaki klima kumandalarıyla birlikte sürücüye doğru 10 derece eğimli bir şekilde yer alıyor. Konforlu koltuklar sportif bir oturuş pozisyonu sağlarken, buna uygun olarak direksiyon da dik açıyla konumlandırılıyor. 

İşletim sistemi baştan aşağı yenilenen otomobilde analog göstergeler de artık yer almıyor. Standart donanımda dahi, sürücünün çok işlevli direksiyonu kullanarak çalıştırdığı 10,25 inç ekran ile dijital bir gösterge paneli yer alıyor. Birinci sınıf donanımına sahip otomobilde, opsiyonel olarak sunulan MMI navigasyon plus ile birçok ek fonksiyonu bir arada sunan Audi sanal kokpit bulunuyor. Kontrol panelinin ortasında 10,1 inçlik bir dokunmatik ekran kullanılıyor.

Sportif bir gösterge de dahil olmak üzere üç farklı görünüme sahip daha büyük Audi sanal kokpit plus ise opsiyonel olarak alınabiliyor. Basitleştirilmiş menü yapısı ile oldukça sezgisel bir hale gelen işletim konsepti sesli kontrol ile tamamlanıyor. Sesli kontrol sistemi ifadeleri anlıyor, gerektiğinde sorular soruyor, seçenekler sunuyor ve kullanıcıyla uyum içinde çalışıyor. İsteğe bağlı olarak, sesle kontrol işlevi, yanıt vermek için otomobilde depolanan bilgilerin yanı sıra buluttaki ayrıntılı bilgilere erişirim sağlayıp kullanıcıya yardımcı oluyor.

Kaliteli ve son teknoloji ürünü sistemler Yeni Q3’ün güvenliğine katkı sağlıyor. Bu sistemlerden biri de adaptif sürüş asistanı. Bu asistan otomobilin boylamasına ve yanal hareketini kontrol ediyor ve otomobilin dar şeritlerde ve kısmen kapatılmış yollarda dahi şeritte kalmasını sağlıyor. Audi Q3 ayrıca dört 360 derece kamera sayesinde manevra yapmayı kolaylaştırıyor. Bir diğer özellik ise şerit değiştirme asistanı. Sistem, kör noktada bulunan veya arkadan hızla yaklaşan bir otomobil tespit ederse, ilgili dış aynada bir uyarı LED'i ile kullanıcıyı uyarıyor.

Yeni Audi Q3 Türkiye’de 1.5 litrelik, turbo destekli, 4 silindirli TFSI ünite ve önden çekişle alınabiliyor. 150 bg güç ve 250 Nm tork üreten bu motor sayesinde otomobil 9.4 saniyede 100 km/s hıza çıkabiliyor. Ortalama yakıt tüketim değeriyse 6.6 lt/100 km olarak görünüyor. Model gücünü 7 ileri S Tronic şanzımanla ön lastiklere aktarıyor.

Yeni Q3 S Line ve Advaced donanım paketleriyle alınabiliyor. Modelin tam fiyat listesi şu şekilde:

Q3 35 Turbo FSI 150 hp Advanced S tronic: 638.149 TL

Q3 35 Turbo FSI 150 hp S line S tronic: 659.814 TL



Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook