Yeni Civic dizelin fiyatları belli oldu

  • Yeni Civic dizelin fiyatları belli oldu - 1
  • Yeni Civic dizelin fiyatları belli oldu - 2
  • Yeni Civic dizelin fiyatları belli oldu - 3
  • Yeni Civic dizelin fiyatları belli oldu - 4
  • Yeni Civic dizelin fiyatları belli oldu - 5
  • Yeni Civic dizelin fiyatları belli oldu - 6
  • Yeni Civic dizelin fiyatları belli oldu - 7
  • Yeni Civic dizelin fiyatları belli oldu - 8
  • Yeni Civic dizelin fiyatları belli oldu - 9
  • Yeni Civic dizelin fiyatları belli oldu - 10

Türkiye’de üretilmeye başlanan dizel motorlu Civic sedan 121.000 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

İlk kez eski bir önceki nesil Civic ile dizel motoru kullanıcılarına sunan Honda, yeni Civic’te de bu seçeneği satışa çıkardı. Yeni Civic, geçtiğimiz yıl Honda’ya ciddi satış rakamları getirmiş, markanın tarihindeki en yüksek satış rakamlarına ulaşmasında büyük pay sahibi olmuştu. Dizelin motor seçeneğini model gamına eklenmesiyle bu başarı daha da artacak gibi görünüyor.

Tamamen yeni i-DTEC motorla donatılan otomobilin gelişimi ve üretimi Türkiye’de yapıldı. Geliştirme aşamasında Türkiye, Almanya ve İngiltere’nin zorlu şartlarında test edilen otomobil ülkemizde üretilip Avrupa’ya ihraç edilecek.

120 bg güç (4000 d/dak) ve 300 Nm tork (2000 d/dak) üreten güç ünitesi (1597 cc) şimdilik 6 ileri manuel şanzımanla alınabiliyor. 0-100 km/s hızlanmasını 9.9 saniyede gerçekleştiren otomobil ortalama olarak 3.4 lt/100 km gibi son derece iddialı tüketim değeriyle dikkat çekiyor. Civic dizelin emisyon oranıysa 91 gr/km.

Yılın ikinci yarısından itibarense 9 ileri otomatik şanzıman seçeneği kullanıcılara sunulacak. Bu motor ve iki şanzıman seçeneğiyle birlikte Honda Türkiye yıl sonuna kadar Civic’den 32.000 adet satmayı hedeflediklerini açıkladı.

Civic dizelde Elegance ve Executive olmak üzere iki donanım sunuluyor. Elegance paketinde 16 inçlik alaşım jantlar, otomatik yanan farlar, adaptif hız sabitleme sistemi, ısıtmalı ön koltuklar, ön ve arka park sensörleri, geri görüş kamerası ve sekiz hoparlörlü 180 Watt gücünde ses sistemi bulunuyor. Executive paketteyse bunlara ek olarak Honda Connect bilgi ve eğlence sistemi, 7’’ ‘lik dokunmatik renkli multimedya ekranı, anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi, çift bölgeli otomatik klima, 17 inçlik alaşım jantlar ve LED ön farlar sunuluyor.

Honda Civic Dizel modelinin tam fiyat listesi şu şekilde:

1.6 Elegance Dizel 121.000 TL

1.6 Executive Dizel 130.000 TL

Honda Civic Dizel test sürüşü için tıklayın.

Yeni Honda Civic Dizel fotoğraf galerisi için tıklayın.


Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook