Opel Astra Sedan'ın kuzeni Buick Excelle tanıtıldı

Opel Astra Sedan'ın kuzeni Buick Excelle tanıtıldı - 0

Astra K Sedan'ın ilk ipuçları Çin'den geldi.

Haber: Şafak Soysal

Buick, 2003'ten bu yana 2.7 milyon adet sattığı başarılı sedan modeli Excelle'in yeni versiyonunu tanıttı.

Bildiğiniz üzere Opel, 2015 yılında tanıttığı Astra K'yı şu anda 5 kapılı hatchback ve station wagon olarak satıyor. Ancak sedan kasa tipinde yola önceki nesil model ile devam ediliyor. Excelle, yeni Astra K Sedan'a dair ipuçları taşıyor olabilir.

Teknik anlamda Buick Excelle, Avrupalı kuzeninden biraz daha geride. Yeni nesliyle 2,611 mm'ye çıkan aks mesafesi şu anda piyasada bulunan Astra J Sedan'dan (2,685 mm) daha kısa. Yani karşımızdaki araç bize yeni modelin tasarımına dair ipuçları veriyor.

Nesil değişikliğinde aks mesafesinin geriye gitmeyeceğini düşünürsek ve Opel'in PSA çatısına girdiğini göz önüne alırsak yeni Astra Sedan, muhtemelen Fransız üreticinin motor ve altyapısını kullanacak ve bir sonraki nesil Astra'ya dair ipuçları verecek.

Makyaj operasyonu ile birlikte tanıtılmasını beklediğimiz Astra Sedan, hâlihazırda piyasada bulunan J neslinde 1.6 litrelik atmosferik ve 1.4 litrelik turbo benzinli seçeneğin yanı sıra iki güç çıkışına sahip 1.6 litrelik dizel motor ile satılıyor.

Yeni jenerasyon ile PSA Grubu'nun 1.5 litrelik yeni BlueHDi motorunu ve 1.2 PureTech ünitenin türevlerini Astra K Sedan'da görebiliriz.

Güncel Astra'nın fiyatları şu anda 84,500 TL ile 159,150 TL arasında değişiyor. Yeni yüz, daha verimli motorlar ve artan donanımlar ile bu rakam 90 bin TL üzerinden başlayacaktır. Şu anda Astra Sedan'ın Türkiye'deki en büyük rakipleri Renault Megane Sedan, Toyota Corolla ve Honda Civic olarak öne çıkıyor.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook