Yeni Corolla SW iddialı geldi

  • Yeni Corolla SW iddialı geldi - 1
  • Yeni Corolla SW iddialı geldi - 2
  • Yeni Corolla SW iddialı geldi - 3
  • Yeni Corolla SW iddialı geldi - 4

Toyota, Paris Fuarı’nda tanıtacağı yeni Corolla’nın Touring Sports versiyonunu gösterdi.

Toyota’nın Avrupa merkezinde tasarlanan yeni Corolla hiç olmadığı kadar iddialı tasarımıyla dikkat çekiyor. SW modelin tasarımı yakın zaman önce tanıtılan Auris’e benzerlik gösteriyor, hatta A sütununa kadar aynıyken buradan sonra kendine özgi çizgileri ve tarzıyla öne çıkıyor.

Arka kısımda yükselen omuz çizgisi ve geniş çamurluklar sayesinde sportif bir görünüm elde edilmişken tamamen LED arka farlar Toyota’nın teknolojik olarak yaptığı eklemeleri gösteriyor.

Japon üretici yeni station modelinde 598 litrelik bagaj hacmi sunarken modelin aks mesafesinin Auris’e göre 60 mm artmış olması ilginç bir detay: 2700 mm.

Modelde kullanılan motor seçeneklerinde sadece benzinli ve hibrit seçenekler olduğu görülüyor. Bunun nedeni Toyota’nın yıl sonunda dizel motor üretimine son verecek olması. CH-R modelinden tanıdığımız 1.2 litrelik turbo destekli, 116 bg’lik ünite giriş seviyesi versiyonda sunulurken fotoğraflardaki hibrit modelde 1.8 lt’lik benzinli motor elektrik motoruyla eşlenmiş durumda ve 122 bg üretiyor. Motor gamının en üstündeyse atmosferik 2.0 litrelik benzinli, 180 bg’lik motor yer alıyor.

Sports Touring’de önde MacPherson arkadaysa çok noktadan bağlantılı süspansiyon tasarımı kullanılırken, bağımsız süspansiyon ilk kez Corolla’da yer alıyor. Bu otomobilin konforu ve rafineliği için önemli bir detay.

Toyota son dönemlerde iddialı tasarım yaklaşımıyla artık farklı bir yönde olduğunu gösteriyor. Geçen ay tanıtılan yeni Auris ve yakın zamanda resmi olarak tanıtılacak Supra’da olduğu gibi Corolla da artık sıradan olmak istemediğinin altını çiziyor.

Yeni Corolla’nın üretimine Paris Fuarı’ndan sonra başlanacakken, modelin sedan versiyonun da yakın zamanda tanıtılması bekleniyor.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook