Yeni Toyota Supra Goodwood’da ilk kez hareketli olarak görüntülendi

  • Yeni Toyota Supra Goodwood’da ilk kez hareketli olarak görüntülendi - 1
  • Yeni Toyota Supra Goodwood’da ilk kez hareketli olarak görüntülendi - 2
  • Yeni Toyota Supra Goodwood’da ilk kez hareketli olarak görüntülendi - 3
  • Yeni Toyota Supra Goodwood’da ilk kez hareketli olarak görüntülendi - 4
  • Yeni Toyota Supra Goodwood’da ilk kez hareketli olarak görüntülendi - 5
  • Yeni Toyota Supra Goodwood’da ilk kez hareketli olarak görüntülendi - 6
  • Yeni Toyota Supra Goodwood’da ilk kez hareketli olarak görüntülendi - 7
  • Yeni Toyota Supra Goodwood’da ilk kez hareketli olarak görüntülendi - 8

Haftasonu İngiltere’deki Goodwood Festival of Speed’e katılan yeni Supra 6 silindirli motoru ve güzel sesiyle dikkat çekti.




Geçtiğimiz aylarda Cenevre Fuarı’nda yarış otomobili formatında ilk kez görücüye çıkan yeni Supra bu defa da yol otomobili olarak, kamuflajlı şekilde Goodwood Festivali’nde boy gösterdi.

Otomobilin resmi olarak teknik verileri elbette açıklanmadı, bunun için aracın piyasaya çıkış tarihi olan 2019 yılının ilk yarısını beklememiz gerekecek. Ancak bizler de boş durmadık ve araştırmamızı yaptık tabii. Elde ettiğimiz bilgilere göre yeni Supra’da sıralı 6 silindirli motor, arkadan çekişli olarak kullanılacak. Motor gücü ise yine resmi olarak net şekilde belirtilmemiş olsa da Lexus’un F isimli performans modellerine yakın olacağı bilgisi elimize ulaştı. Bu da 350-400 bg civarında güçleri işaret ediyor.

Otomobilin ağırlığı da 1500 kg civarında olacak ki bu GT86’dan 250 kg kadar ağır olduğu anlamına geliyor. Ancak ana rakipleri düşündüğümüzde Supra’nın pek de ağır olmadığını söyleyebiliriz: Porsche 911 Carrera S PDK şanzımanla yaklaşık 14 kg daha ağır.

Bu verilerden yola çıkarak 0-100 km/s hızlanmanın 4 saniyenin altınca olacağı ve maksimum hızın da 280 km/s civarında olacağını söyleyebilir-bekleyebiliriz.

Toyota yeni modelini BMW Z4 ile birlikte geliştiriyor. Dolayısıyla iki otomobil arasında birçok benzerlik görebiliriz. Yeni Z4’ün Ağustos’ta tanıtılacağını sizlerle daha önce paylaşmıştık, bu demek oluyor ki Supra’nın da bazı detayları BMW logosu altında açığa çıkacak Ağustos ayında. Bunlardan ilki kuşkusuz sözü edilen güç ünitesi olacak. Alman üreticiden alınacak motor aynı ya da benzer şekilde Supra’da da yer alacak. Ayrıca 8 ileri otomatik şanzıman da aynı şekilde BMW’den transfer edilecek, manuel şanzıman seçeneği de bulunacak.

Otomobil piyasaya çıktıktan sonra bir hibrit seçeneğinin de geliştirileceği açıklandı. Toyota, LeMans 24 Saat’i kazanan TS030 modelinin teknolojisininden yararlanacakken BMW de i8 modeliyle uzmanlaştığı hibrit altyapısını kullanacak.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook