Yeni Jeep Grand Cherokee L tanıtıldı

  • Yeni Jeep Grand Cherokee L tanıtıldı - 1
  • Yeni Jeep Grand Cherokee L tanıtıldı - 2
  • Yeni Jeep Grand Cherokee L tanıtıldı - 3
  • Yeni Jeep Grand Cherokee L tanıtıldı - 4
  • Yeni Jeep Grand Cherokee L tanıtıldı - 5
  • Yeni Jeep Grand Cherokee L tanıtıldı - 6
  • Yeni Jeep Grand Cherokee L tanıtıldı - 7
  • Yeni Jeep Grand Cherokee L tanıtıldı - 8
  • Yeni Jeep Grand Cherokee L tanıtıldı - 9
  • Yeni Jeep Grand Cherokee L tanıtıldı - 10
  • Yeni Jeep Grand Cherokee L tanıtıldı - 11
  • Yeni Jeep Grand Cherokee L tanıtıldı - 12
  • Yeni Jeep Grand Cherokee L tanıtıldı - 13

Yepyeni bir platform ile üretilen Jeep Grand Cherokee L 3 sıra koltuk düzenine yeni teknolojilerle geldi.

Jeep’in efsanevi modeli Grand Cherokee L yenilendi. 30 yıl önce ilk kez gösterilen otomobil bugüne kadar yaklaşık olarak 7 milyon adet satılarak markası için ne kadar önemli olduğunu kanıtladı. Yeni Grand Cherokee L klasik Jeep özelliklerini koruyarak bunları yeni teknolojilerle harmanlıyor.

Özellikle ön kısmında Grand Wagoneer modelinden izler taşıyan özgün tasarım dikkat çekiyor. Selefine göre daha zarif tasarlanmış efsanevi 7 çıtalı on panjur, daha agresif görünen ön hava kanalları ve LED far yapısı ile ilk bakışta tüm dikkatleri üzerinde toplamayı başarıyor.

Yeni Grand Cherokee L yan profilden de bir hayli etkileyici, kararlı ve agresif görünüyor. Grand Cherokee ailesinde bugüne kadar ilk kez sunulan 21 inçlik en büyük jant boyutu da adeta bu tasarım dilini perçinliyor. Bu dev SUV'nin boyu ise tam 5200 mm yani 2 sıra koltuklu selefinden tam 380 mm daha uzun. Genişliği 1960 mm olan aracın arka tasarımında bu genişliğini vurgulayan, bagaj kapağının merkezinden başlayıp yanlara doğru devam eden daha ince tasarımlı LED arka farlar mevcut. 

İç mekanda ise ilk dikkat çeken detaylar ekranlar ile 7 koltuk kapasitesi oluyor. Yalnız belirtmemiz gerekir ki; Yeni Grand Cherokee L’de yeni kokpit tasarımından kişiselleştirilebilen iç mekan trimlerine, çok fonksiyonlu direksiyondan yüksek kaliteli deri döşemelere kadar her detay etraflıca elden geçirilmiş ve yepyeni. Overland ve Summit versiyonlarında 16 yönlü ayarlanabilen, ısıtmalı ve havalandırmalı ön koltuklar standart, 2. sıra koltuk ısıtmaları ise opsiyonel olarak sunuluyor. Hatırı sayılır şekilde büyüyen boyutları sayesinde bagaj hacmi 2. sıra koltuklar kullamındayken bile %30 daha geniş hacim sunuyor. Grand Cherokee'nin bagaj hacminin 3. sıra koltukları kapalıyken 1320 lt olduğu belirtiliyor. Tüm koltuklar kullanımdayken bu değer 483 lt, ki bu bile birçok aracın standart bagaj hacminden daha geniş.

Konforu arttıran teknolojilerin en başındaki donanım ise yukarıda bahsettiğimiz ekranlar; FCA tarafından üretilen Uconnect-5 sistemli 8.4 inç olan merkezi konumdaki infotainment ekranı, tercihe göre 10.1 inç olarak da tercih edebiliyorsunuz. Tabiki Apple Car Play ve Android Auto desteği standart, 4G LTE Wi-Fi Hotspot altyapısı ise hazır. Direksiyonun hemen arkasında yer alan bir diğer 10.3 inç boyutundaki ekran ise sadece yol ve sürüş bilgilerini yansıtmakla kalmıyor; gece görüşü, trafik işaretleri tanıma ve adaptif hız sabitleyici donanımlarının da kullanım merkezi görevi görüyor. Teknoloji demişken, bu dev SUV'nin iç mekanında kullanıma hazır tam 12 tane USB-A ve USB-C girişi olmazsa olmazdı...

Performansı değerlendirmeye ise kaputun altındaki tanıdık üniteden başlayalım. 3.6 lt'lik 6 silindirli benzinli motor 290 bg güç ve 350 Nm tork üretiyor. V8 severler içinse 5.7 litre hacmindeki Hemi ürettiği 357 HP ve 530 NM tork ile seçenekler arasında. Her iki motor seçeneği ile 8 ileri otomatik şanzıman ve 2WD - 4WD seçeneği sunuluyor. Off-road yetenekleri de selefine göre geliştirilmiş durumda. 3 farklı seçenek bulunuyor; Quadratrac 1, Quadratrac 2 ve elektronik olarak sınırlı kaydırmalı arka diferansiyel ile Quadra-Drive 2.

Her 3 seçenekte de başrol transfer merkezinde. Quadra-lift adaptif havalı süspansiyon da 5 ayrı sertlik seviyesi ile tüm yol koşullarında daha isabetli bir yol tutuş için görevde. Yeni Grand Cherokee L'nin yerden yüksekliğinin önceki nesile göre 0.5 cm arttığı 210 mm olduğu belirtiliyor. Bunu seçilen sürüş moduna göre 6 cm daha yükseltmek veya 2 cm daha alçaltmak mümkün. Park halinde ise araç normal sürüş yüksekliğine göre otomatik olarak 450 mm daha alçakta duruyor.

Yeni Grand Cherokee L için Jeep, standart güvenlik donanım yelpazesini bir hayli geniş tutmuş; tüm hızlarda çalışabilen çarpışma uyarı sistemi ve acil durum freni, arka trafik izleme, dur-kalk fonksiyonlu adaptif hız sabitleme, şerit takip sistemi, şeritten ayrılma uyarısı, yardımcı fren asistanı ve dahası. Opsiyonel ekipmanların bulunduğu listenin başında ise aktif sürüş asistanı mevcut. Bu asistan sistem, 2. seviye otonom sürüşe imkan veren şerit takibi, adaptif hız sabitlemenin senkronize çalışmasına imkan veriyor.

Yılın 3. çeyreğinde önceden bildirilecek bazı ülkelerde satışa sunulacak olan Grand Cherokee L'nin fiyatı henüz belli olmasa da halihazırda satılan 2 sıra koltuklu kardeşinden bir hayli fazla olacağı kesin...

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook