Jeep 5 yıllık ürün planlarını açıkladı: Dizel kalkıyor, Wagoneer geri dönüyor

Jeep 5 yıllık ürün planlarını açıkladı: Dizel kalkıyor, Wagoneer geri dönüyor - 0

Markanın 2022’ye kadar olan planları arasında dokuz yeni veya güncellenmiş model bulunuyor.

Markanın başkanı Mike Manley’in FCA yıllık toplantısında açıkladığı planlar marka ile ilgili yakın gelecekteki yolu açık şekilde gösteriyor. Buna göre 2022 yılına kadar marka ciddi bir model atağında bulunacak ve Jeep’in şu anda yer almadığı sınıfta da modeller göreceğiz.

Resmi açıklamada 3 yeni sınıfa giriş yapılacağını, her yıl 2 yeni model tanıtılacağını, 2022’ye kadar 10 PHEV (plug-in hibrit) ve 4 adet tamamen elektrikli model geliştirileceği belirtiliyor. Bunun yanında dizel motorların model gamından tamamen kaldırılacağı da planlar arasındayken sözü geçen tüm modellerin elektrikli ya da hibrit versiyonu olacak. Planlara göre B, C ve D sınıfında yer alacak modellerde tamamen elektrikli versiyonlar da olacak ancak bu teknoloji büyük sınıflar için kullanılmayacak. E ve F sınıflarındaki modellerde plug in hibritler olacak.

Yeni sınıf planlarının başında A SUV model bulunuyor. Jeep’in model gamında şimdilik en küçük model B-SUV segmentinde yer alan Renegade modeli olarak görünüyor. Henüz adı belli olmayan A-SUV modeldeyse plug-in hibrit versiyon yer alacakken otonom sürüş özelliklerine de yer verilecek.

Yeni modellerin ikinci ve belki de en önemlilerinden biri Wagoneer ve Grand Wagoneer ismini taşıyacak ve F Sınıfında yer alacak model olacak. Bu otomobil markanın köklü isimlerinden birinin yeniden doğuşunu temsil ettiği için önemli bir model olarak görünüyor.

Diğer yeni sınıf olaraksa Cherokee sınıfında yer alan ve 3 koltuk kapasitesi sunan bir model. Bu araç ilk kez 3 koltuk sırası taşıyan Jeep modeli olacak ve PHEV ile otonom teknolojilerle birlikte gelecek.

Bunun dışında planlar arasında Çin pazarının yeri büyük. Marka Çin için iki özel model üreteceğini açıklarken markanın Trailhawk, Trackhawk ve Deserthawk isimleri-teknolojilerine bir yenisi daha eklenecek. Bu donanımın adı henüz belli olmasa da şehir içi odaklı SUV’lere verileceği açıklandı.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook