Yeniden yapılanan Renault Grubu’nun planları açıklandı

  • Yeniden yapılanan Renault Grubu’nun planları açıklandı - 1
  • Yeniden yapılanan Renault Grubu’nun planları açıklandı - 2
  • Yeniden yapılanan Renault Grubu’nun planları açıklandı - 3
  • Yeniden yapılanan Renault Grubu’nun planları açıklandı - 4
  • Yeniden yapılanan Renault Grubu’nun planları açıklandı - 5
  • Yeniden yapılanan Renault Grubu’nun planları açıklandı - 6
  • Yeniden yapılanan Renault Grubu’nun planları açıklandı - 7
  • Yeniden yapılanan Renault Grubu’nun planları açıklandı - 8
  • Yeniden yapılanan Renault Grubu’nun planları açıklandı - 9
  • Yeniden yapılanan Renault Grubu’nun planları açıklandı - 10
  • Yeniden yapılanan Renault Grubu’nun planları açıklandı - 11
  • Yeniden yapılanan Renault Grubu’nun planları açıklandı - 12

Buna göre Dacia ve Alpine’den daha büyük ve yeni modeller göreceğiz, Renault da C ve D segmentiyle, elektrikli modellere yatırım yapacak.

Groupe Renault, Renaulution adını verdiği yeni iş stratejisini açıkladı. Buna göre Renault, Dacia ve Alpine markalarında 2025 yılına kadar büyük değişimler göreceğiz ve tüm markalar daha önce yer almadığı segmentlerde modeller üretecek.

Groupe Renault’nun yeni CEO’su Luca De Meo yaptığı açıklamalarda bu yüük planın üç aşamalı şekilde tasarlandığını açıkladı. 2023 yılına kadar planın ‘yenilenme’ aşamadı uygulanacak. Bu aşamanın ana odak noktası maliyetleri düşürme ve nakit oluşturma olacak. Buna göre yıllık toplam üretim 900.000 adet düşecek ve 3.1 milyon ile sınırlandırılacak, Groupe Renault’da kullanılan platform sayısı altında üçe indirilecek ve motor ailesi sekiz adetten adete inecek. Ayrıca yeni modellerin geliştirme sürelerinin de kısaltılması planlar dahilinde.

De Meo bu strateji doğrultusunda geliştirilecek modellerin daha çok C ve D segmentlerinde yer alacağını açıkladı. Grup 2025 yılına kadar 24 adet yeni model tanıtımı yapacak, bunun yarısı C ve D segmentlerinde yer alacakken, bunların 10 tanesi tamamen elektrikli modeller olacak. Ürün gelişimi stratejinin ikinci aşamasını oluşturuyor.

Renault daha çok C segmentine odaklanacak ve tanıtımını yapacağı araçların yarısı tamamen elektrikli olacak. Marka satışlarının %35’inin hibrit olması üzerine çalışmalarını sürdürüyor.

Dacia, Lada ile birlikte grubun düşük bütçeli marka stratejisin oluşturacak ve Lada’dan daha yukarıda konumlandırılacak. Burada dört adet olan platform sayısı bir adete indirilecek. Dacia ayrıca ilk kez C segmentine girecek ve bunun Duster’dan daha büyük bir SUV modelle (aşağıdaki Bigster adı verilen SUV konseptini görebilirsiniz) olacağı düşünülüyor. Romanyalı marka ayrıca Renault’nun E-Tech hibrit teknolojisini bu modelde kullanmaya başlayacak.

Alpine ise yeni yapılanmada Alpine Cars, Renaultsport Cars ve Renaultsport Racing oluşumlarının bir çatıda toplandığı marka olacak. Buna göre yakın gelecekte, tamamı olmasa da birçok hızlı Renault modeli Alpine adını taşıyacak. Marka ayrıca Renaultsport F1 takımına da isim verecek, böylece Alpine adının tüm dünyada çok daha fazla duyulması planlanıyor.

Alpine’de ilk kez bir SUV model göreceğiz. Bu model çok büyük ihtimalle tamamen elektrikli olacak ve CMF-EV platfomu üzerine şekillenecek. Ayrıca marka Lotus ile birlikte bir spor otomobil geliştirdiğini resmi olarak duyurdu. Bu model de muhtemelen A110’un yeni nesili olarak konumlandırılacak.

Stratejinin üçüncü ve son aşaması De Meo’ya göre “data, enerji ve mobilite servisleri konusunda ciddi bir oyuncu olmak” üzerine odaklanıyor. Bunu desteklemek adına Mobilize adı verilen bir alt marka oluşturuldu; bu alt markanın amacı şehir içi mobilite çözümleri, araç paylaşımı ve sürdürülebilir teknolojilerin tanıtılması olacak. 

Mobilize markası altında dört araç geliştirilecek. Bunların ikisi araç paylaşımı, biri ihtiyaç üzerine araç çağırma diğeriyse kısa mesafeli kullanımlar için servis aracı şeklinde olacak. Bu araçlarda için kullanım başına ödeme yapma, kısa dönem kiralama gibi alternatif kullanım senaryoları sunulacak. 

Renaulution stratejisi doğrultusunda Renault markasının yeni logosu da tanıtıldı. Bu logo kısa süre içinde markanın modellerinde yer almaya başlayacak...

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook