Yeni M5 Şanghay pistinin rekorunu kırdı

  • Yeni M5 Şanghay pistinin rekorunu kırdı - 1
  • Yeni M5 Şanghay pistinin rekorunu kırdı - 2
  • Yeni M5 Şanghay pistinin rekorunu kırdı - 3
  • Yeni M5 Şanghay pistinin rekorunu kırdı - 4

Evet, belki bir Nürburgring rekoru gibi etkileyici olmasa da M5’in hayatına bir rekor kırarak başlaması iyi bir haber.

Sizler gibi bizler de haberi gördüğümüzde ‘Peki bu pistteki diğer dereceler nasıl?’ diye sorduk. Cevabını pek bulamadık ama bir önceki rekora 5 saniye fark atıldığından satır aralarında bahsediliyor. Etkileyici.

Rekor, 2012 DTM Şampiyonu Bruno Spengler’ın pilotajında gerçekleştirildi ve deneme esnasında pit tamamen kuru değildi. Hatta son derece soğuk bir zemin sıcaklığında kırıldığı bile açıklanıyor.

Tamamen standart bir otomobille elde edilen rekorla ilgili Spengler şunları söyledi: “Güç ve tork dışında bu otomobilin sırrı inanılmaz dengesinde saklı. Çok çevik ve tepkili olmasının yanında dört çekerle gelen çekiş potansiyeli sayesinde son derece kolay kullanım sunan bir otomobil. Ayrıca eski jenerasyona göre oldukça hafif olması böyle bir pistte çok önemli bir faktör.”

4.4 litrelik, çift turbo, V8 motoruyla 600 bg güç ve 750 Nm tork üreten M5 tarihinde ilk kez dört çeker sistemiyle tanıtıldı. Bu sayede otomobilin 0-100 km/s hızlanması 3.4 saniye olarak gösterilirken bu eski jenerasyona göre tam 1 saniye hızlı olduğu anlamına geliyor.

8 ileri Steptronik tork konvertörlü şanzımanla gelen otomobilin dört çeker sistemini isterseniz arkadan çekişli olarak da ayarlayabiliyorsunuz.

Yeni M5’in tüm detayları için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook