BMW, yeni M5 ile dünyanın en uzun drift rekorunu kırdı!

  • BMW, yeni M5 ile dünyanın en uzun drift rekorunu kırdı! - 1
  • BMW, yeni M5 ile dünyanın en uzun drift rekorunu kırdı! - 2
  • BMW, yeni M5 ile dünyanın en uzun drift rekorunu kırdı! - 3
  • BMW, yeni M5 ile dünyanın en uzun drift rekorunu kırdı! - 4
  • BMW, yeni M5 ile dünyanın en uzun drift rekorunu kırdı! - 5

8 saat aralıksız süren rekorda tam 5 kez yakıt ikmali yapıldı.


Yeni M5 rekor kırmaya şimdiden alıştı gibi; daha önce Şanghay Pisti'nin en hızlı turunu atan süper sedan şimdiyse dünyanın en uzun süren drfit rekorunu kırdı. Tam 8 saat boyunca durmadan, yuvarlak bir pistte, ıslak zeminde kırılan rekorda BMW’nin yeni M5 (F90) modelinin yarış pilotu Johan Schwartz kullandı. Denemede 372 km (232.5 mil) geride bırakıldı.

Rekorun kırılabilmesi içinse otomobile özel bir aparatla yakıt ikmali tertibatı eklendi. Rekor boyunca aracın hareket halinde olmasını sağlamak için bir diğer M5 (F10) yakıt ikmal aracı olarak kullanıldı, bu otomobil ise dublör sürücüsü Matt Mullins tarafından kullanıldı. Rekorda tam 5 kere yakıt ikmali yapıldı ve rekor sonunda otomobilin ortalama hızı 46.4 km olarak kayıtlara geçti.

Bundan önceki rekorsa 2014 yılında Harald Müller tarafından Toyota GT86 ile elde edilmiş ve 143.28 km’lik bir mesafe geride bırakılmıştı. BMW’nin bundan önceki kendi rekoruysa 2013 yılında yine Johan Schwartz pilotajında 82.04 km mesafe ile gerçekleştirilmişti ve bu derece o dönem için dünya rekoruydu.

Yeni rekor denemesindeyse bir diğer rekor daha kırıldı: Twin vehicle drift, water assisted. İki otomobil aynı anda bir saatte 78.8 km drift yaparak geride bıraktılar ve bu da Guinness tarafından kayıt altına alındı.

Rekorun bir de kamera arkası görüntüleri var. Bu videoyu ise aşağıdan izleyebilirsiniz:


Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook