Yeni Opel Mokka X’in detayları geliyor

Yeni Opel Mokka X’in detayları geliyor - 0

PSA değneği Mokka X’e de değecek. 2020’de üretilecek yeni Mokka X daha büyük olacak ve elektrik altyapısına uyumlu olacak.

Yazı: Şafak Soysal

Crossland X gelmeden önce Opel’i B-SUV segmentinde tek başına temsil eden Mokka X, yeni neslinde ciddi bir değişim geçirecek.

Geçtiğimiz yıl PSA bünyesine giren Opel, birçok modelinde Fransız üreticinin platformlarını kullanmaya başladı. Bu durum, 2020’de gelmesi beklenen yeni Mokka X için de geçerli olacak. Aynı altyapı mimarisinin yeni Peugeot 208, Opel Corsa ve DS 3 Crossback gibi modellerde de görev yapması bekleniyor.

Opel patronu Michael Loscheller’in Carbuyer’a yaptığı açıklamalara göre Crossland X’in gelişi Mokka X’i geçici bir süre etkilemiş.

“Mokka’nın halefi General Motors platformunu kullanan bir SUV olacaktı ki bu altyapı hem ağır, hem de elektriklenme hareketini desteklemiyor. Bu yüzden Mokka X ile ilgili planları durdurma kararı aldık.

“PSA’ya geçiş sonrasında gelecek model planlarımız arasındaki tek değişikliğin Mokka olduğunu söyleyebilirim. Mokka programını iptal etmedik fakat beklettik ve kendisini PSA platformuna taşıdık.”

Yeni Mokka’nın selefinden 30 mm kadar daha uzun bir aks mesafesi sunması bekleniyor. Büyüyen boyutlar, Mokka X’in hiyerarşide Crossland X üzerine yerleşeceğinin habercisi gibi yorumlanabilir.

Güncel nesil hem önden çekiş, hem de dört tekerlekten çekiş opsiyonlarıyla satılıyor fakat PSA’ya geçiş sonrasında bunun yerine araçta Peugeot 2008 ve Citroën C3 Aircross’tan bildiğimiz Grip Control adlı çekiş kontrolü teknolojisini görebiliriz. İleri aşamada, 2019 sonu veya 2020 başında gelmesi beklenen Corsa EV gibi tamamen elektrikli bir Mokka X de görme ihtimalimiz var.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook