Yeni Opel Mokka farklı tasarım ve elektrikli motorla dikkat çekiyor

  • Yeni Opel Mokka farklı tasarım ve elektrikli motorla dikkat çekiyor - 1
  • Yeni Opel Mokka farklı tasarım ve elektrikli motorla dikkat çekiyor - 2
  • Yeni Opel Mokka farklı tasarım ve elektrikli motorla dikkat çekiyor - 3
  • Yeni Opel Mokka farklı tasarım ve elektrikli motorla dikkat çekiyor - 4
  • Yeni Opel Mokka farklı tasarım ve elektrikli motorla dikkat çekiyor - 5
  • Yeni Opel Mokka farklı tasarım ve elektrikli motorla dikkat çekiyor - 6
  • Yeni Opel Mokka farklı tasarım ve elektrikli motorla dikkat çekiyor - 7
  • Yeni Opel Mokka farklı tasarım ve elektrikli motorla dikkat çekiyor - 8
  • Yeni Opel Mokka farklı tasarım ve elektrikli motorla dikkat çekiyor - 9
  • Yeni Opel Mokka farklı tasarım ve elektrikli motorla dikkat çekiyor - 10

İkinci nesil Mokka tamamen elektrikli versiyonla tanıtıldı.

Opel’in B segmentinde yer alan SUV modeli Mokka ikinci nesliyle tanıtıldı. Geçtiğimiz haftalarda teaser olarak gösterilen otomobil oldukça farklı tasarımı, yeni teknolojileri ve tamamen elektrikli versiyonuyla öne çıkıyor.

Mokka önceki neslinde makyajlandığında ismi Mokka X olarak güncellenmişti, yeni nesil sadece Mokka ismiyle devam ediyor. Yeni Mokka eski modele göre 125 mm kısa (4150 mm) bir gövdeye sahip. Bunun yanında aks mesafesi 2 mm, genişlik 10 mm artarken 350 litrelik bagaj hacminde bir azalma söz konusu değil. Boyutların küçülürken hacmin azalmaması PSA Grubu’nun CMP platformu sayesinde gerçekleşiyor. Modüler yapıdaki bu altyapı Peugeot ve Citroen modellerinde de kullanılıyor ve hafif, elektrikli versiyonlara uyumlu yapısıyla dikkat çekiyor. Aynı zamanda yeni Mokka’nın eski modele göre 120 kg hafiflemesindeki en büyük etken de bu platform. Bu tabii daha az yakıt tüketimi, daha keyifli sürüş ve daha düşük emisyon değerleri olarak kendini gösteriyor.

Tasarım

Otomobilin tasarımı oldukça farklı. Corsa modeliyle gördüğümüz Opel’deki değişen tasarım felsefesi Mokka’da da aynı şekilde devam ediyor. Ön kısımda en çok dikkat çeken nokta Opel Vizor olarak adlandırılan kısım oluyor. Bu bölüm motor kaputunun hemen altındaki, IntelliLux LED farlar, Opel logosu ve LED gündüz farlarının kanat şeklindeki tasarım öğelerini birleştiren bölüm olarak tanımlanıyor. Opel Vizor’ın 2020’den itibaren çıkacak tüm Opel modellerinde kullanılacağı açıklanıyor.

Benzer yaklaşımı arkada da görüyoruz. İnce LED farlar ve logo aynı hizada yer alırken bu oldukça sade ve yalın bir görüntü ortaya atıyor. Otomobilde iki renkli gövde uygulaması, tavan ve motor kaputunda devam ediyor. Tavanın krom bir çıtayla gövdeden ayrılması Mokka’nın rakiplerinden farklı görünmesini sağlıyor.

Kabin

Kabine göz attığımızda diğer Opel modellerinden çok farklı bir yaklaşım olduğunu görebiliyoruz. Burada Pure Panel adı verilen ve Opel Vizor’a benzerlik gösteren bir yapı kullanılıyor. İki dijital ekran kabini domine ediyor ve donanımlara göre 10 ve 12 inç genişliğinde alınabiliyor. Orta ekran sürücüye dönik şekilde tasarlanmışken en önemli bilgileri ve teknolojik özellikleri barındırıyor. Orta ekranda bir çok kullanıma yer verildiği için alt kısımdaki düğme sayısı olabildiğince azaltılmış. Bu da sade bir görüntü ortaya atıyor. Infotaintment ekranı donanıma göre 7 inç veya yüksek çözünürlüklü (Multimedia Navi Pro) 10 inç genişliğinde alınabiliyor. Apple CarPlay ve Android Auto sistemleri uyumlu sistemlerde ses kontrolü de yer alıyor. Ayrıca yeni Mokka’da OpelConnect uygulaması geliyor. Bu sistemde eCall ve canlı trafik durumu gibi hizmetler sunuluyor.

Vites topuzu bir düğme şeklinde tasarlanmış ve bu da konsolun geniş görünmesini sağlıyor.

Mokka modern, teknolojik ve üzerinde oldukça ciddi mesai harcanmış gibi görünen bir kabinle oldukça iddialı görünüyor.

Motor seçenekleri

Yeni Mokka’nın en çok ses getirecek motor seçeneği kuşkusuz ki tamamen elektrikli motoru. Opel’in tarihinde ilk kez bir model elektrikli versiyonla satışa çıkıyor. Mokka-e olarak adlandırılan bu model 136 bg güç ve 260 Nm tork üretiyor. 50kWh kapasiteli batarya ve elektrik motoru Peugeot’nun yeni 208 ve 2008 modellerinde kullanılan sistemle aynı. Mokka bu bataryayla WLTP standartlarına göre 322 km menzil sunuyor, ki bu 310 km menzil sunan elektrikli 2008’den biraz daha yüksek.

Otomobilin maksimum hızı elektronik olarak 150 km/s ile sınırlandırılmış durumda. 100 kW DC altyapısı sayesinde otomobilin bataryası %80 seviyeye sadece 30 dakikada gelebiliyor. Ayrıca 11kW kabloyla da otomobili şarj edebilirken Opel batarya için 8 yıl garanti veriyor.

Opel şimdilik benzinli ve dizel motorların detaylarını vermedi. Ancak Peugeot 208 ve Opel Corsa modellerinde kullanılan motorların yer almasını bekleyebiliriz. Muhtemelen 1.2 litrelik turbo 3 silindirli benzinli motor 100, 130 ve 155 bg’lik üç alternatifle Mokka’da yer alacak. Dizeldeyse 1.5 litrelik ünite büyük ihtimalle kullanıcılar sunulacak. Bu motor 2008’de 100 ve 130 bg güç üretiyor. Otomobilde 8 ileri tork konvertörlü şanzıman yer alacak.

Motorların detayları açıklandığında sizlerle paylaşacağız, bizi takipte kalın.

Opel Mokka’nın gelişiyle B-SUV segmentinde inanılmaz bir rekabet yaşanacak. Bı sınıfın yeni üyeleri arasında yeni Renault Captur, yeni Nissan Juke, yeni Peugeot 2008 gibi oldukça iddialı modeller yer alıyor.

Yeni Opel Mokka’nın Avrupa pazaındaki satışı yıl sonuna doğru başlayacak. Aracın Türkiye pazarında ne zaman satışa sunulacağıysa henüz netlik kazanmadı. 



Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook