Yeni Opel Mokka’nın ilk ipucu verildi

Yeni Opel Mokka’nın ilk ipucu verildi - 0

Yeni Mokka elektrikli versiyona da sahip olacak.

Opel’in en küçük SUV modeli Mokka’nın tamamen yeni jenerasyonu yakın zamanda tanıtılacak. Opel tarafından yayınlanan görselle bir kısım bilgileri de açıklanan otomobilin adı artık Mokka X değil sadece Mokka olacak. Aslında model 2012 yılında piyasaya çıktığında Mokka adıyla satılıyordu, ardından makyajlanınca Mokka X eklentisi gelmişti, yeni model ise geriye dönüyor ve X harfini yok ediyor.

Opel yeni Mokka’nın bu yılın dördüncü çeyreğinde üretime geçeceğini açıklıyor. İlk üretilen modeller tamamen elektrikli olacak ama geleneksel benzin ve dizel motorlar da bir süre sonra motor seçenekleri olarak üretilmeye başlanacak. Müşterilere ilk otomobillerini 2021’nin ilk aylarında teslim alabilecekler.

Otomobil tıpkı yeni Corsa modeli gibi PSA’nın CMP platformu üzerine geliştirildi. Bildiğiniz gibi bu platform Peugeot’nun 208 ve 2008 modellerine de ev sahipliği yapıyor ve söz konusu iki modelde de tamamen elektrikli versiyonlar bulunuyor. Aynı şekilde Mokka’da da elektrikli versiyon olacak ama şimdilik bununla ilgili bilgiler verilmedi. Yine de Peugeot’nun elektriklilerine bakarak bir fikir yürütebiliriz. Elektrikli 2008’de 50 kWh kapasiteli batarya kullanılıyor, dolayısıyla elektrikli Mokka’da da ynı bataryanın olacağını söyleyebiliriz; menzilse 310 km. PSA Grubu bataryaları için 8 yıl veya 160.000 km garanti veriyor ve şarj süresini 100 kWh altyapı ile 30 dakika (%80) olarak belirtiyor. Mokka’da da benzer verileri görebiliriz.

Bunun dışında yine PSA bazlı benzin ve dizel motorlar otomobilde kullanılacak. 1.2 litrelik, turbo destekli 3 silindirli motor 2008’de üç farklı güç seçeneğine sahipken dizel olarak 1.5 litrelik 100 ve 130 bg motorlar kullanılıyor. Mokka’nın da aynı motorlara sahip olacağını düşünüyoruz. Önden çekişli otomobilde 8 ileri otomatik veya 6 ileri manuel şanzıman yer alacak.

Yeni Mokka ile birlikte Opel’in en önemli modellerinden biri yenilenmiş olacak. Otomobilin detayları açıklanınca sizlerle paylaşacağız.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook