Toyota neredeyse tüm modellerine GR dokunuşu yapacak

  • Toyota neredeyse tüm modellerine GR dokunuşu yapacak - 1
  • Toyota neredeyse tüm modellerine GR dokunuşu yapacak - 2
  • Toyota neredeyse tüm modellerine GR dokunuşu yapacak - 3
  • Toyota neredeyse tüm modellerine GR dokunuşu yapacak - 4
  • Toyota neredeyse tüm modellerine GR dokunuşu yapacak - 5
  • Toyota neredeyse tüm modellerine GR dokunuşu yapacak - 6
  • Toyota neredeyse tüm modellerine GR dokunuşu yapacak - 7
  • Toyota neredeyse tüm modellerine GR dokunuşu yapacak - 8

Toyota'nın son zamanlarda yaptıklarına dikkat ettiyseniz Japon markanın bir yenilenme sürecinde olduğunu görebilirsiniz. 1997'de Prius ile hibrit teknolojilere öncülük eden Toyota, 2022 itibarıyla %100 EV modellere de adım atacak.

Öte yandan spektrumun diğer tarafında, yani spor otomobil kanadında, bazı çalışmalar olduğu da aşikâr. A80 Supra efsanesini BMW ortaklığıyla yeni A90 ile sürdüren Japon otomotiv devi, Yaris GRMN ile spor model yelpazesini genişletme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştu.

Daha sonra ise GR Sport, GR ve GRMN modellerinden oluşan üç katmanlı spor Toyota ailesi duyuruldu. İlk basamak olan GR Sport görselliğe ve biraz da yol tutuşa oynarken GR modelleri standart ile hem performans, hem de görselliği en üst seviyede sunan GRMN arasını dolduracak.

Toyota Avrupa'nın Satış ve Pazarlama Direktörü Matthew Harrison, Automotive News'a verdiği röportajda yelpazede kemik konumda olan tüm otomobillere Gazoo Racing dokunuşu yapılacağını doğruladı.

"Toyota ile Gazoo Racing arasındaki bağı kuvvetlendirmek istiyoruz. Bu bağlamda tüm temel modellere en azından GR Sport versiyonu getireceğiz. Hibrit modellerin bazıları ise GR seviyesinde modifikasyonlar görecek."

Gazoo Racing departmanı da boş durmuyor. Performans odaklı GR'ın yöneticisi Shigeki Tomoyama, Hilux'ın bile Gazoo Racing dokunuşu göreceğini ima ediyor. Toyota'nın Dakar galibi pick-up'ından izler taşıyacak modelin nasıl görüneceği konusunda Yeni Zelanda-Avusturya pazarında yapılan çalışma bir fikir verebilir.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook