Yeni Type R İstanbul Park rekorunu da kırdı!

  • Yeni Type R İstanbul Park rekorunu da kırdı! - 1
  • Yeni Type R İstanbul Park rekorunu da kırdı! - 2
  • Yeni Type R İstanbul Park rekorunu da kırdı! - 3
  • Yeni Type R İstanbul Park rekorunu da kırdı! - 4
  • Yeni Type R İstanbul Park rekorunu da kırdı! - 5
  • Yeni Type R İstanbul Park rekorunu da kırdı! - 6
  • Yeni Type R İstanbul Park rekorunu da kırdı! - 7
  • Yeni Type R İstanbul Park rekorunu da kırdı! - 8
  • Yeni Type R İstanbul Park rekorunu da kırdı! - 9
  • Yeni Type R İstanbul Park rekorunu da kırdı! - 10

Nürburgring’deki rekordan sonra İstanbul Park’ta da önden çekişli rekorun sahibi yeni Type R oldu.

Honda’nın Type R modeliyle iki jenerasyondur rekor üstüne rekor kırdığını biliyoruz. Eski model Nürburgring’de rekor kırmış ardından İstanbul Park’ta da en hızlı önden çekişli model olarak bir ilke imza atmıştı. Yeni Type R da bunu bir gelenek haline getirdi ve Ring’den sonra İstanbul Park’ın da en hızlı önden çekişlisi olarak kendi rekorunu geliştirmiş oldu.

Eski model gibi 2.0 litrelik turbo bir motora sahip olan yeni Type R, bu defa 320 bg güç ve 400 Nm tork üretiyor. 6 ileri kısa oranlı şanzımanla gücünü ön lastiklere ileten otomobil 5.7 saniyede 100 km/s hıza çıkabiliyor ve maksimum olarak 272 km/s hıza ulaşıyor.

Yeni Type R’ın en büyük yeniliklerinden biri arka süspansiyonda kullanılan çok noktadan bağlantılı tasarım olarak görünüyor. Eski modelde torsiyon çubuğu yer alıyordu ve bu tasarım özellikle yüksek hızlı virajlarda şasinin potansiyelini sınırlıyordu. Honda bununla kalmadı gövde yükseliğini 20 mm düşürdü, şasinin rijitliğini %38 daha rijit hale getirdi, gövdeyi 16 kg hafif hale getirdi. Aks mesafesi 105 mm artarken ağırlık merkezinin düşürülmesi sayesinde otomobilin dinamik özellikleri çok farklı bir seviyeye çekilmiş oldu.

Otomobilin yeni arka süspansiyon tasarımı için baş mühendislerden Hideki Kakinuma şunları söylüyor: “Çok noktadan bağlantılı süspansiyon tasarımı, sistemin genel dengesi açısından çok önemliydi. Torsiyon çubuğu yanal kuvvetlerde bir yerden sonra oynamaya başlıyor ve toe out etkisini arttırarak aracın performansını kısıtlıyordu. Yeni geometride bunu ortadan kaldırdık.”

Otomobil İstanbul Park’ı 2:21.5 gibi etkileyici bir sürede tamamlarken eski modele 0.6 saniye fark attı. Rekor 6 Ekim tarihinde Jason Tahincioğlu pilotajında elde edildi.

Adaptif amortisör sistemi, farklı sürüş modları (Comfort, Sport ve +R) gerçekten yere basma gücü üreten gövde kitiyle tam bir pist otomobili imajı çizen yeni Type R 260.000 TL’lik fiyatıyla ülkemizde satışa sunuldu. Otomobil GT donanım seviyesiyle geliyor.

Honda Civic Type R fotoğraf galerisi için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook