Volvo, alt markası Polestar'ın ilk modelini tanıttı: Polestar 1 Coupe

  • Volvo, alt markası Polestar'ın ilk modelini tanıttı: Polestar 1 Coupe - 1
  • Volvo, alt markası Polestar'ın ilk modelini tanıttı: Polestar 1 Coupe - 2
  • Volvo, alt markası Polestar'ın ilk modelini tanıttı: Polestar 1 Coupe - 3
  • Volvo, alt markası Polestar'ın ilk modelini tanıttı: Polestar 1 Coupe - 4
  • Volvo, alt markası Polestar'ın ilk modelini tanıttı: Polestar 1 Coupe - 5
  • Volvo, alt markası Polestar'ın ilk modelini tanıttı: Polestar 1 Coupe - 6
  • Volvo, alt markası Polestar'ın ilk modelini tanıttı: Polestar 1 Coupe - 7
  • Volvo, alt markası Polestar'ın ilk modelini tanıttı: Polestar 1 Coupe - 8
  • Volvo, alt markası Polestar'ın ilk modelini tanıttı: Polestar 1 Coupe - 9
  • Volvo, alt markası Polestar'ın ilk modelini tanıttı: Polestar 1 Coupe - 10
  • Volvo, alt markası Polestar'ın ilk modelini tanıttı: Polestar 1 Coupe - 11

Volvo’nun alt markası olan Polestar hibrit motorlu ilk modelini tanıttı.

Normalde Volvo’nun performanslı versiyonlarını üreten Polestar, kendine ait ilk modelini olan Polestar 1’i gösterdi. Hemen söyleyelim bu markanın ilk modeli olabilir ama son modeli olmayacak, iki modelin daha üretimi planlanmış (Polestar 2, Polestar 3) durumda. Bir sedan ve bir SUV olacağı açıklanan bu modellerin ikisi de tamamen elektrikli olacak.

İlk model olan Polestar 1 ise 2019’da üretime geçecek ve üretim Çin’de gerçekleşecek. Polestar 1’de hibrit bir güç ünitesine yer verilmiş. 2.0 litrelik 340 bg gücündeki, 4 silindirli turbo motor ön lastiklere güç iletirken, elektrik motorları arka lastikler güç aktarıyor. 220 bg gücündeki elektrik motorlarıyla birlikte otomobil toplam 600 bg güç ve 1000 Nm’lik tork üretiyor. Polestar’ın 4 saniyeden daha kısa sürede 100 km/s hıza çıktığı söyleniyor. Otomobilde bunun dışında 40 bg güç üreten bir de jeneratör bulunuyor, bu jeneratör marş motoru yerine kullanılıyor. 4 koltuklu otomobil 150 kilometre elektrik menzili sunuyor.

Polestar 1’de Volvo’nun ölçeklendirilebilir platfomu (SPA) kullanılıyor ancak yetkililer bu platformun yüzde ellisinin tamamen yeni olduğunu ve Polestar mühendisleri tarafından elden geçirildiğini açıklıyor. Otomobilde Öhlins tarafından geliştirilen Continuously Controlled Electronic Suspension (CESi) adı verilen, son derece sofistike bir şasi teknolojisi kullanılıyor. Otomobilin gövdesi karbon fiberden üretilmişken arka aksta tork dağıtım sistemine yer verilmiş. Karbon fiberin bolca kullanılması sayesinde gövdede 230 kg ağırlık tasarrufu elde edilmiş. Frenlerse Akebono imzalıyken 6 pistonlu kaliperler otomobili durdurma görevini üsteniyor.

Polestar her ne kadar kendine özgü bir model olsa da tasarım dili Volvo’dan çok da farklı değil. Hatta birçok kişi bu modelin S90’ın coupe versiyonu olduğunu bile zannedebilir, zira ön ve arka farlar olduğu gibi S90’dan alınmış gibi görünüyor. 4500 mm uzunluğundaki otomobil S90’a göre daha kompakt bir yapıdayken aks mesafesi de sedan modele göre 320 mm kısa.

Volvo, Polestar alt markasını oluşturmak için 640 milyon Euro yatırım yaptı. Bunun için içerisinde bulunduğu Geely grubundan iki farklı şirketle daha ortaklık yaptı. Polestar sadece hibrit ve elektrikli yüksek performanslı modeller üreten bir marka olacak.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook