Yeni Volvo XC60 Türkiye pazarında satışa sunuldu

  • Yeni Volvo XC60 Türkiye pazarında satışa sunuldu - 1
  • Yeni Volvo XC60 Türkiye pazarında satışa sunuldu - 2
  • Yeni Volvo XC60 Türkiye pazarında satışa sunuldu - 3
  • Yeni Volvo XC60 Türkiye pazarında satışa sunuldu - 4
  • Yeni Volvo XC60 Türkiye pazarında satışa sunuldu - 5
  • Yeni Volvo XC60 Türkiye pazarında satışa sunuldu - 6
  • Yeni Volvo XC60 Türkiye pazarında satışa sunuldu - 7
  • Yeni Volvo XC60 Türkiye pazarında satışa sunuldu - 8
  • Yeni Volvo XC60 Türkiye pazarında satışa sunuldu - 9
  • Yeni Volvo XC60 Türkiye pazarında satışa sunuldu - 10
  • Yeni Volvo XC60 Türkiye pazarında satışa sunuldu - 11

9 yıl önce üretilmeye başlanan ve dünyada yaklaşık 1 milyon adet satışla Avrupa'nın en çok satan orta sınıf SUV'si unvanına sahip olan XC60, yeni jenerasyonu ile Türkiye’de kullanıcıları ile buluşuyor.

Yazı: Alperen Gökmen

İsveçli premium otomobil üreticisi Volvo Cars’ın “SUV mirasını geçmişten geleceğe taşıdığı” ve “geçmişin mirasını yepyeni donanım ve tasarımla buluşturduğunu” ifade ettiği XC60’ın Türkiye lansmanı Dalaman'dan başlayıp Bördübet'te sonlanan bir rotada gerçekleşti.

Yeni Volvo XC60, 2017 yılında merakla beklediğimiz otomobillerden biriydi. Bu meraklı bekleyişte önceki nesillerin başarısı ve teknolojik, stil sahibi, dinamik SUV'ler tasarlamakta güçlü bir mirasa sahip Volvo’nun payı oldukça büyük.

Volvo’nun 2016 yılında lansmanı yapılan 90 (XC90 ve S90) serisi modellerinde olduğu gibi Yeni XC60’ta da ölçeklendirilebilir (modüler) SPA platform kullanılıyor. SPA Platformunun esnekliğiyle oldukça iyi bir yol tutuş, sakin ve kontrollü gövde salınımları gibi sürüş konforu da sunan Yeni XC60, hıza duyarlı direksiyon sistemi, başarılı gürültü yalıtımı ve kapsamlı kişiselleştirme olanaklarıyla da bu konforu tamamlıyor. Yine 90 serisinden alınan dört tekerlekte havalı süspansiyonu ve yeni şasisi ile birlikte oldukça dinamik hissettiriyor. Test aracımız Inscription donanım paketli, 2.0 litre D4 dizel motoru oldukça sessiz. Motor demişken, XC60’ın dizel motoru 190 bg güç ve 400 Nm tork üretiyor ve gücünü 8 ileri GearTronic şanzımanla dört lastiğe birden iletiyor.

Yeni XC60’ın Türkiye lansmanında yeni modelleri hakkında bilgi veren Volvo Car Turkey Genel Müdürü Sabri Sözen, “90 Serisi otomobillerimizle premium segmente tamamen yeni sürüş dinamikleri getirdik. Biz bunu ‘ilham veren güven’ olarak adlandırıyoruz. Bu, 90 Serisi otomobillerin sürüş esnasında sunmuş olduğu konfor ve kontrolü yansıtıyor. Şimdi de 60 Serisi‘nde yine 'güven' temeline dayanan daha sportif ve dinamik bir sürüş hissi sunuyoruz. Dinamizm hiç bu kadar güvenli olmamıştı” diyor.

Yeni XC60’da Volvo’nun yeni dönem teknolojileri arasında yer alan ve otomobiller, yayalar, büyük hayvanlarla olan çarpışmaları engellemeye yardımcı olan City Safety sistemine eklenen iki yeni gelişmiş özellik bulunuyor. Bunlardan ilki; Steer Assist, yani direksiyon yardım özelliği. Sürücünün olası bir çarpışmadan kaçabilmesi için otomatik olarak direksiyon da yardım sağlıyor. Direksiyon desteği, 50-100 km/s hızlar arasında aktif hale geliyor. Bir diğer özellik ise Oncoming Lane Mitigation, sürücünün karşı şerit ihlali yapmasını önleyen bu sistem farkında olmadan şeridinden çıkan sürücüyü uyarıyor ve ona otomatik direksiyon yardımı sağlıyor. Sürücü böylelikle karşıdan gelen aracın önünden çekiliyor ve tekrar şeridine giriyor. İlk kez Yeni XC60’da kullanılan bu sistem, 60-140 km/h hız aralığında aktif olarak çalışıyor. City Safety’e eklenen bu yeni özellikler Genel Müdür Sözen’e göre Volvo Cars’ın global dünyada önemli bir temsilcisi olduğu otonom sürüşle ilgili de önemli gelişmeler olarak yorumlanıyor. Volvo Cars'ın büyük ilerleme kaydettiği bir alan olan otonom sürüş özelliğine sahip otomobillerin geleceğine yönelik ilk ve sağlam adımlarından birini temsil eden Pilot Assist Yeni XC60’da opsiyonel olarak sunuluyor.

Yeni XC60 ilk aşamada 2.0 litre D4 dizel motorla satışa sunuluyor. Otomobilin motor seçeneklerine önümüzdeki yıl iki adet benzinli (T5 ve T6), bir adet dizel (D5) ve bir adet de hibrit (T8) olmak üzere toplamda dört motor daha eklenmesi planlanıyor. Tüm motorlar 2.0 litre hacmiyle dikkat çekiyor.

Sürücüsüne tüm bu teknolojik ve güven dolu sürüşü sunarken 15 hoparlör ve 1 hava basınçlı subwooferdan oluşan Bowers & Wilkins ses sistemi gibi opsiyonlar ile eğlenceyi de unutmadığını hatırlatan XC60’ın başlangıç fiyatı ise 350.000 TL.

Momentum, Inscription ve R Design olmak üzere üç donımla satışa sunulan yeni XC60’ın tam fiyat listesi şu şekilde:

XC60 D4 AWD Momentum       350.000 TL

XC60 D4 AWD Inscription        386.930 TL

XC60 D4 AWD R-Design         383.460 TL

Birinci nesil Volvo XC60 testimizi okumak için tıklayın.

Volvo XC60 fotoğraf galerisi için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook