2019'dan itibaren Volvo'nun tüm modellerinde elektrikli versiyon olacak

2019'dan itibaren Volvo'nun tüm modellerinde elektrikli versiyon olacak - 0

Volvo tüm model gamında elektrikli ya da hibrit modellerin yer alacağını açıkladı.

İsveç’li üreticinin daha önce dizel motorlar üzerine yatırım yapmayı kestiğini hatırlıyoruz. Şimdi de Volvo 2019 yılından itibaren tüm modellerin elektrikli ya da hibrit sistemlerini entegre edeceğini duyurdu. Buna tamamen elektrikli, hibrit, kabloyla şarj edilebilen hibrit sistemleri dahil. Bu planın bir adım ilerisindeyse 2021 yılında piyasaya çıkacak beş adet tamamen elektrikli model de bulunuyor, 2015’teki hedefse toplam 1 milyon elektrikli araç satmayı başarmak.

Bunun ilk örneklerini aslında yeni XC90 ile görmeye başladık. Yeni XC90’da kabloyla şarj edilebilen sistem T8 adıyla ülkemiz pazarında satılıyor ve 408 bg’lik gücünün yanında son derece düşük tüketim ve emisyon değeriyle dikkat çekiyor. Aynı motor yeni XC60'da da yer alıyor.

2019- 2021 arasında piyasaya çıkacak beş adet elektrikli araç marka için hayli önemli. Özellikle Alman rakiplerinin bu konuda ciddi çalışmaları olduğu, BMW’nin BMW i, Mercedes’in de I.Q alt markalarıyla bu konuyu ele aldığını ve yakın gelecekte model gamlarını genişleteceği biliniyor. Volvo da bu konuda Polestar alt markası üzerinden yol alacak ve tüm modelleri olmasa bile bu beş modelin ikisini Polestar adı altında çıkartacak. Bu stratejiyle birlikte Polestar markasının yüksek performanslı elektrikli araçlar üreten bir yapıya büründüğünü göreceğiz.

Bu modeller Volvo’nun modüler, CMA platformu üzerine inşa edilecek. Bu altyapıyı ilk olarak bu yıl içerisinde tanıtılması planlanan XC40 modelinde göreceğiz. Söz konusu modelde de plug-in hibrit versiyonun üretileceğini söyleyebiliriz. Daha büyük elektrikli SUV modellerse markanın güncel SPA (Scalable Product Architecture) platformu üzerinde yükselecek. Bu platform şu anda S90, V90 ve XC90 modellerine ev sahipliği yapıyor.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook