Alfa Romeo GTV ve 8C geri dönüyor

Alfa Romeo GTV ve 8C geri dönüyor - 0

İtalyan markanın 5 yıllık planında geçmişten iki isim ve iki yeni SUV var.

Yazı: Şafak Soysal

Alfa Romeo, FCA bünyesindeki Jeep ve diğer markalar gibi 2022'ye kadar izleyeceği yol haritasını duyurdu.

Önümüzdeki 5 yıl içerisinde güncel yelpazesini tazeleyecek olan üretici, 2007'de tanıtılan 8C Competizione'nin ardından 8C ismini model gamına geri döndürecek. Bunun yanı sıra GTV ambleminin de geri döneceği duyuruldu.

8C, ortadan motorlu bir coupe olacak iken GTV, dört tekerlekten çekişli ve ön/arka ağırlık dağılımı 50:50 olan bir makine olacak. Karbon fiber monokok şasi üzerine oturtulması beklenen 8C, gücünü çift turbolu içten yanmalı bir motor (benzinli) ve elektrik motorundan alacak. GTV için 600 bg'den bahsedilirken 8C, 700 bg'i geçecek ve 100 km/s hıza 3 saniyeden kısa sürede ulaşacak.

2022'ye kadar 7 yeni model sunacağını açıklayan marka, 6 tane de plug-in hibrit aracın geleceğini duyurdu. Bu 7 modelin ikisi 8C ve GTV, diğerleri ise genel olarak tanıdık isimler. Uzun süredir ufak makyajlarla yola devam eden Giulietta'yı yenileyecek olan İtalyan üretici, Çin pazarının da etkisiyle Giulia ve Stelvio'nun uzun aks mesafeli türevlerini de yelpazesine ekleyecek.

Biri C, diğeri E segmentinde yer alacak iki SUV planlayan üretici, düşük satışları dolayısıyla B segmenti modeli MiTo'yu yelpazesinden düşürecek.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook