Alfa Romeo Cenevre’de kompakt SUV konsepti Tonale’yi gösterdi

  • Alfa Romeo Cenevre’de kompakt SUV konsepti Tonale’yi gösterdi - 1
  • Alfa Romeo Cenevre’de kompakt SUV konsepti Tonale’yi gösterdi - 2
  • Alfa Romeo Cenevre’de kompakt SUV konsepti Tonale’yi gösterdi - 3
  • Alfa Romeo Cenevre’de kompakt SUV konsepti Tonale’yi gösterdi - 4
  • Alfa Romeo Cenevre’de kompakt SUV konsepti Tonale’yi gösterdi - 5
  • Alfa Romeo Cenevre’de kompakt SUV konsepti Tonale’yi gösterdi - 6
  • Alfa Romeo Cenevre’de kompakt SUV konsepti Tonale’yi gösterdi - 7
  • Alfa Romeo Cenevre’de kompakt SUV konsepti Tonale’yi gösterdi - 8

İtalyan marka ikinci SUV modelini hazırlıyor.

Cenevre Fuarı’nın en çok ses getiren yeniliklerinden birine Alfa Romeo imza attı. Model gamındaki ikinci SUV olarak üretime geçmesi planlanan Tonale konsept halinde fuarda yerini aldı. Araçta plug-in hibrit bir altyapı olması bekleniyor.

Yakın zamanda Jeep modellerinde de yer alacak bu altyapıda önde benzinli motor, arkadaysa elektrikli motor kullanılıyor. Şimdilik sistemin detaylarına yer verilmedi ama Jeep, Cenevre’de PHEV modelini tanıttı ve 240 bg güç üreten bir sistem kullandığını açıkladı. Tonale’de benzer güçler, hatta daha fazlasını bekleyebiliriz.

Fuarda yapılan açıklamalar aracın klasik Alfa Romeo değerleri olan sportiflik ve çarpıcı tasarım gibi noktaların üzerinde özellikle durulduğu şeklindeydi, ki fotoğraflardaki aracın oldukça seksi göründüğünü söyleyebiliriz.

Otomobilin ismiyse İtalya’daki bir dağ geçidinden ilham alıyor ve evet bu Stelvio modelinde de böyleydi. Tonale ismindeki geçit ise Stelvio’dan daha alçak bir rakımda yer alıyor, yani aracın model gamında da gerçek hayattaki gibi daha altta konumlandırılacağını buradan anlıyoruz.

Konsepti incelediğinizda Alfa Romeo tarihindeki önemli modellerden izleri görmek çok güzel: Jantlar 33 Stradale modelini andırırken ince tasarımlı LED’ler SZ ve Brera modellerine atıfta bulunuyor.

Beş koltuklu aracın içinde 12.3 inç genişliğinde göstergeler, 10.25 inçlik Infotaintment ekranı gibi teknolojik detaylar yer alıyor.

Konseptin ne zaman üretime geçeceği henüz açıklanmadı ama markanın 2022’de kompakt bir SUV (CUV) satışa çıkaracağını daha önceki 5 yıllık planları sizlere ilettiğimiz haberimizde zaten paylaşmıştık. Ayrıca araç üretime geçtiğinde Jeep ile ortak bir platform (Renegade modeli) üzerine inşa edilecek.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook