Alfa Romeo Giulia ve Stelvio Quadrifoglio güncellendi

  • Alfa Romeo Giulia ve Stelvio Quadrifoglio güncellendi - 1
  • Alfa Romeo Giulia ve Stelvio Quadrifoglio güncellendi - 2
  • Alfa Romeo Giulia ve Stelvio Quadrifoglio güncellendi - 3
  • Alfa Romeo Giulia ve Stelvio Quadrifoglio güncellendi - 4
  • Alfa Romeo Giulia ve Stelvio Quadrifoglio güncellendi - 5
  • Alfa Romeo Giulia ve Stelvio Quadrifoglio güncellendi - 6
  • Alfa Romeo Giulia ve Stelvio Quadrifoglio güncellendi - 7
  • Alfa Romeo Giulia ve Stelvio Quadrifoglio güncellendi - 8
  • Alfa Romeo Giulia ve Stelvio Quadrifoglio güncellendi - 9
  • Alfa Romeo Giulia ve Stelvio Quadrifoglio güncellendi - 10
  • Alfa Romeo Giulia ve Stelvio Quadrifoglio güncellendi - 11
  • Alfa Romeo Giulia ve Stelvio Quadrifoglio güncellendi - 12
  • Alfa Romeo Giulia ve Stelvio Quadrifoglio güncellendi - 13
  • Alfa Romeo Giulia ve Stelvio Quadrifoglio güncellendi - 14

2020 model yılı olarak adlandırılan güncellemede küçük tasarım değişimleri, yeni renkler, yeni Infotaintment sistemi ve güvenlik teknolojileri yer alıyor.  

Alfa Romeo’nun orta sınıf performanslı sedan ve SUV modelleri Giulia ve Stelvio Quadrifoglio makyajlandı.

Her iki modelde de dış tasarım değişimleri küçük çaplı olarak ele alındı. Arka farlar siyah tabanlı bir yapıya kavuşurken tamamen LED teknolojisiyle donatıldı. Önde parlak siyah üçgen ızgara dikkat çekerken FCA’nın genelde Amerikan otomobillerinden tanıdığımız Mopar markası iki model için özel aksesuar çalışması yaptı. Mopar’ın eklemeleri karbon fiber ön ızgara, yan aynalar ve arka spoylerde kendini gösterirken Stelvio’da ilk kez 21 inç genişliğinde jantlar kullanılmaya başlandı.

Güncellemede dış tasarımda belki de en büyük yenilik yeni renklerin kullanılması oldu. Dört kategoride (Competizione, Metal, Solid ve Classic) sınıflandırılan renklerden en çok dikkat çeken grup kuşkusuz ki markanın tarihi modellerinden bulunan renklerin yeniden kullanıldığı Classic serisi oluyor. 6C villa d’Este Red, GT Junior Ocra ve Montreal Green adı verilen renkler aynı zamanda hangi modelden alındığını da gösteriyor ve 2020’de 110’uncu yılını kutlayan markanın kökenlerine harika şekilde gönderme yapıyor.

Kabinde genel tasarımda değişim olmazken tasarımcılar daha çok detaylara odaklandıklarını anlatıyor. Yeni tasarımlı direksiyon simidi daha kaliteli deriyle kaplanırken vites topuzunda da aynı malzemeye yer veriliyor. Havalandırmalı deri koltuk seçeneği QV modellerinde güncellemeyle birlikte sunulan bir diğer yenilik olarka görünürken standart donanımda deri ve Alcantara kaplı koltuklar geliyor. İstek üzerine Sparco spor koltuk da alabiliyorsunuz. Bunun dışında malzeme kalitesi arttırıldı ve daha fazla eşya koyma alanına yer verildi. Kabindeki renk temaları kırmızı ve yeşil emniyet kemerleriyle birlikte makyaj işleminde kullanıcılar için sunulan yeniliklerden bir diğeri.

Araçların teknoloji sistemlerinde de güncellemeler mevcut. 8.8 inçlik dokunmatik ekran artık tamamen yeni bir altyapıya sahip. QV modellerine özel olarak geliştirilen Performance Pages adı verilen menüde araçların mekanik aksamlarıyla ilgili bilgilere ulaşılabiliyor: Tork değeri, turbo basıncı ve motor gücü değerleri, maksimum hız, hızlanma gibi verileri gösteren dijital kronometre bunlardan bazıları.

QV modellerinin motorunda değişiklik yok. 2.9 litrelik, çift turbo destekli, V6 motor 510 bg güç ve 600 Nm tork üretiyor ve bunu 8 ileri ZF şanzımanla aktarıyor. Giulia arka lastiklere gücü iletirken Stelvio dört çeker sistemiyle bunu gerçekleştiriyor. Bunun yanında istek üzerine alınabilen dört çıkışlı Akropovic egzoz sistemi çok daha keyifli bir sürüşü garanti ediyor.

Giulia ve Stelvio QV’de ikinci seviye sürüş destek sistemleri de bu güncellemeyle birlikte kullanılmaya başlandı...

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook