Lamborghini Huracan Evo Spyder da arkadan çekişe geçti

  • Lamborghini Huracan Evo Spyder da arkadan çekişe geçti - 1
  • Lamborghini Huracan Evo Spyder da arkadan çekişe geçti - 2
  • Lamborghini Huracan Evo Spyder da arkadan çekişe geçti - 3
  • Lamborghini Huracan Evo Spyder da arkadan çekişe geçti - 4
  • Lamborghini Huracan Evo Spyder da arkadan çekişe geçti - 5
  • Lamborghini Huracan Evo Spyder da arkadan çekişe geçti - 6
  • Lamborghini Huracan Evo Spyder da arkadan çekişe geçti - 7
  • Lamborghini Huracan Evo Spyder da arkadan çekişe geçti - 8

Arkadan çekiş opsiyonu artık üstü açık Huracan Evo’da da alınabiliyor.  

Lamborghini arkadan çekişli modellerine devam ediyor. Son olarak makyajlı Huracan Evo Coupe modeliyle bu çekiş sistemine geçmişti şimdi sırada Spyder modeli de var. Merak edenler için hemen söyleyelim; kumaş tavan mekanizması 17 saniyede açılabiliyor ve 50 km/s hıza kadar hareketliyken de kullanılabiliyor. 

Arkadan çekişli Spyder’da dört çeker versiyona göre ufak tefek tasarım değişiklikleri yer alıyor. Önde yeni splitter ve daha geniş hava girişleri, farklı tasarımlı arka difüzör ve parlak siyah arka tampon bunlardan bazıları. Elbette asıl değişim aracın arka kısmında yer alıyor. Tavanın yer aldığı bölümde iki adet omuz uzantısı arka tarafın Coupe modele göre farklı görünmesini sağlarken aerodinamik olarak da aynı verimlilikte olmalarını sağlıyor. Elektrikli olarak açılabilen arka cam da modele özgüyken indirildiği zaman eşsiz V10 motorun sesinin kabinden daha fazla duyulmasını sağlıyor.  

Otomobilde tüm Huracan modellerinde olduğu gibi 5.2 litrelik V10 silindirli, atmosferik motor kullanılıyor. 610 bg gücündeki motor dört çeker kardeşine göre 30 bg daha az güç üretiyor, benzer bir uygulamayı Huracan’dan önceki Gallardo modelinde de görmüştük. 560 Nm’lik tork da dört çeker versiyona göre 40 Nm daha az. Karizmatik güç ünitesi 7 ileri çift kavramalı şanzımanla gücünü arka lastiklere aktarırken otomobil 3.5 saniyede 100 km/s, 9.6 saniyedeyse 200 km/s hıza çıkabiliyor. Arkadan çekişli Coupe modelinde 0-100 değeri 0.2 saniye daha kısa sürüyor. Bu arada Spyder, Coupe’ye göre 120 kg (1509 kg) daha ağır bir gövdeyle yürüyor ve maksimum olarak 324 km/s hıza çıkabiliyor.  

RWS Spyder’ın ağırlık dağılımı 40/60 ön/arka olarak verilirken otomobil ton başına 399 bg güç üretiyor...

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook