Hyundai i20 N kamuflajlı olarak gösterildi

  • Hyundai i20 N kamuflajlı olarak gösterildi - 1
  • Hyundai i20 N kamuflajlı olarak gösterildi - 2
  • Hyundai i20 N kamuflajlı olarak gösterildi - 3
  • Hyundai i20 N kamuflajlı olarak gösterildi - 4
  • Hyundai i20 N kamuflajlı olarak gösterildi - 5
  • Hyundai i20 N kamuflajlı olarak gösterildi - 6
  • Hyundai i20 N kamuflajlı olarak gösterildi - 7
  • Hyundai i20 N kamuflajlı olarak gösterildi - 8
  • Hyundai i20 N kamuflajlı olarak gösterildi - 9
  • Hyundai i20 N kamuflajlı olarak gösterildi - 10
  • Hyundai i20 N kamuflajlı olarak gösterildi - 11
  • Hyundai i20 N kamuflajlı olarak gösterildi - 12

Hyundai, yeni geliştirdiği i20 N modelini i20 WRC ve RM 19 konseptiyle birlikte test edilirken görüntüledi.

Hyundai’ın i30 Hatchback N, i30 Fastback N ve Veloster N modellerinden sonraki dördüncü modeli i20 N hakkında ilk ipuçları verildi. 

Model WRC pilotu Thierry Neuville pilotajındaki otomobil Arjeplog, İsveç’te i20 WRC ve RM19 konseptleriyle birlikte test edildi. Markanın paylaştığı videoda WRC ve RM19’un yanında i20 N’i hareketli şekilde görüyoruz. 

Hyundai’ın Ford Fiesta ST ve VW Polo GTi gibi modellerle rekabete gireceği modeli uzun zamandır bekleniyor. Model aynı zamanda WRC otomobilinin de yollardaki versiyonu olacağı için Hyundai N markası için de büyük önem taşıyor. Aynı zamanda Hyundai N’in de en küçük modeli olarak farklı bir müşteri kitlesine hitap edecek. 

Paylaşılan video ve görsellere baktığınızda kırmızı renk fren kaliperleri hemen dikkat çekiyor. Düşük yanaklı lastikler ve standart modele göre daha alçak olan gövde de görsellerden yakaladığımız diğer detaylar. 

Otomobili kullanan Neuville i20 N ile ilgili şunları söylüyor: “Çok ilginç bir otomobil. Çok hassas ve oldukça rahat, kolay bir sürüşe sahip. Motor çok rahat devirleniyor ve sesi de çok ilgi çekici.” 

Şimdilik otomobilin teknik detaylarıyla ilgili bir bilgi verilmedi ancak kulağımıza gelen detaylar i20 N’in 1.6 lt’lik turbo destekli motora sahip olacağı yönünde. Bu motor KONA ve Tucson’da 177 bg güç üretiyor ama gerçek bir N otomobili olması için 200 bg’ün üzerinde güç üreteceği söyleniyor. Muhtemelen yaklaşık 210 bg’lik bir güçten söz ediyoruz. Ayrıca videoyu dikkatli izlediğinizde i20 N’in vites atarken motor sesinin hiç kesilmediğini duyacaksınız; bu da bize araçta N DCT şanzıman kullanılabileceğinin bir ihtimal olduğunu gösteriyor. Hatırlarsanız geçen haftalarda Hyundai, Veloster N modelinde ilk kez DCT şanzıman kullandığını açıklamıştı, dolayısıyla yeni geliştirilen i20 N’de de bu şanzımana yer vermeleri olasılıklar dahilinde. Bunun dışında 6 ileri manuel şanzıman zaten araçta yer alacak. 

Yeni Hyundai i20 N’in ne zaman satışa çıkacağı henüz net değil ama büyük ihtimalle 2021’de aracı, yeni geliştirilen KONA N ile birlikte yollarda göreceğiz. Otomobilin teknik detayları yakında marka tarafından paylaşılacak. Biz de sizlere bu bilgileri ileteceğiz.

Hyundai i20 N hakkında detaylı bilgiler için bizi takipte kalın...



Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook