Alfa Romeo Stelvio’da yeni motor seçeneği sunulmaya başlandı

  • Alfa Romeo Stelvio’da yeni motor seçeneği sunulmaya başlandı - 1
  • Alfa Romeo Stelvio’da yeni motor seçeneği sunulmaya başlandı - 2
  • Alfa Romeo Stelvio’da yeni motor seçeneği sunulmaya başlandı - 3
  • Alfa Romeo Stelvio’da yeni motor seçeneği sunulmaya başlandı - 4

Alfa Romeo Stelvio artık 200 bg’lik benzinli motorla da alınabiliyor.

Alfa Romeo’nun tarihindeki ilk SUV model olan Stelvio 2017 yılında ülkemizde satışa sunulmuştu. O dönem sadece 2.0 litrelik 280 bg gücündeki motorla alınabilen otomobil artık yine 2.0 litrelik, 200 bg gücündeki motor seçeneğiyle de tercih edilebiliyor. 2020 model yılı olarak yapılan güncellemelerde araçta hafifçe elden geçirilen iç tasarım ve yeni donanım paketleri yer alıyor.

İtalyan üretici dış tasarımda olmasa da iç mekanda ufak tefek değişimler yapmayı uygun gördü. Otomobilin gösterge paneli tamamen yenilenirken, bu kısımda tüm versiyonlarda standart olarak sunulan 7 inçlik TFT ekran yer alıyor. Ekran düzeni, daha fazla bilgiyi daha makul bir biçimde sunacak ve otonom sürüş teknolojisi parametrelerini de kapsayacak biçimde yeniden tasarlandı.

Ayrıca orta konsolda yer alan 8.8 inç genişliğinde dokunmatik ekran, yenilenen premium select terrain kontrol paneli ve orta konsolda daha premium hissettiren dokunuşlarla iç mekan daha kaliteli bir hale gelmiş. Stelvio’nun navigasyon için “Free Text Search” özelliğini kullanan gelişmiş bir ses tanıma sistemiyle donatılmış olan yeni ekranlı bilgi eğlence sistemi Apple CarPlay ve Android Auto sistemlerini destekleyen bir yapıda. Dokunmatik özelliği eklenen ve widget odaklı iyileştirilmiş görüntüye sahip yeni orta ekranda sağa-sola kaydırma işlemi ile Alfa DNA, radyo, medya, akıllı telefon, navigasyon, klima, bağlı hizmetler ve ADAS erişim ekranları açılabiliyor. Kabinde ayrıca İtalya bayrağı ile süslenen yeni tip deri vites topuzu da değişen tasarım unsurları arasında dikkat çekiyor.

2020 model yılıyla birlikte Stelvio’da yeni bir motor seçeneği de sunulmaya başlandı. 2.0 litrelik, turbo benzinli motor 200 bg güç ve 330 Nm tork üretirken bu gücünü 8 ileri otomatik şanzımanla dört çeker sistemine aktarıyor. Otomobil 0-100 km/s hızlanmasını 7.2 saniyede tamamlıyor ve maksimum olarak 215 km/s hıza erişebiliyor. Bu motor Sprint adındaki donanımla birlikte geliyor. Sprint paketinde LED ön ve arka fren lambaları, siyah fren kaliperleri, parlak siyah cam çerçeveleri, 19 inç hafif alaşımlı alüminyum jantlar, siyah kaplama çift egzos çıkışı, deri vites topuzu, alüminyum pedallar ve kapı eşiği çıtası, deri direksiyon simidi üstünde motor çalıştırma düğmesi, yarı kumaş yarı deri koltuklar, arka park sensörleri, çift yönlü otomatik klima, USB girişi, yağmur sensörü, Alfa DNA Sistemi, Alfa Uconnect 8.8 inç 3D Ekranlı Radyo (MP3, Aux-in, Bluetooth) (Apple Car Play&Android Özellikli), 7 inç TFT ekranlı gösterge paneli, Stop & Start sistemi, Alfa Ses Sistemi (8 adet hoparlör), Entegre Fren Sistemi, Ön Çarpışma Uyarı Sistemi, Şerit Değiştirme İkaz Sistemi, Yokuş İniş Destek Sistemi, Lastik Basınç Kontrol Sistemi ve 6 adet hava yastığı standart olarak sunuluyor.

Diğer motor seçeneği aynı motorun 280 bg’lik versiyonundan oluşuyor. Veloce adı verilen donanım paketi bu motorla alınabilirken bu versiyon 0-100 km/s hızlanmasını 5.7 saniyede tamamlıyor ve maksimum olarak 230 km/s hıza çıkabiliyor. Veloce paketinde Sprint paketinin üzerine ek olarak 20 inçlik hafif alaşımlı siyah spor aluminyum jantlar, sürücü tarafı hafızalı 6 yönlü otomatik ayarlanabilir ısıtmalı spor deri ön koltuklar, ısıtmalı spor deri direksiyon simidi ve ısıtmalı cam yıkama püskürtücüleri standart olarak sunuluyor.

2020 model Alta Romeo Stelvio’nun tam fiyat listesi şu şekilde:

Stelvio 2.0 200 bg Sprint AWD BENZİNLİ AT: 565.000 TL

Stelvio 2.0 280 bg Veloce AWD BENZİNLİ AT: 615.000 TL

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook