Aston Martin, SUV modeli DBX’in testlerine başladı

  • Aston Martin, SUV modeli DBX’in testlerine başladı - 1
  • Aston Martin, SUV modeli DBX’in testlerine başladı - 2
  • Aston Martin, SUV modeli DBX’in testlerine başladı - 3
  • Aston Martin, SUV modeli DBX’in testlerine başladı - 4
  • Aston Martin, SUV modeli DBX’in testlerine başladı - 5
  • Aston Martin, SUV modeli DBX’in testlerine başladı - 6
  • Aston Martin, SUV modeli DBX’in testlerine başladı - 7
  • Aston Martin, SUV modeli DBX’in testlerine başladı - 8
  • Aston Martin, SUV modeli DBX’in testlerine başladı - 9
  • Aston Martin, SUV modeli DBX’in testlerine başladı - 10
  • Aston Martin, SUV modeli DBX’in testlerine başladı - 11

SUV trendine Aston Martin de uyuyor. 2019’da satışta olacak DBX modeli ilk kez kamuflajlı olarak gösterildi.


Artık hemen hemen tüm markaların SUV üretmesi otomotiv dünyasının trendlerinden biri haline geldi. Porsche’yi zaten biliyoruz ama Bentley, Lamborghini ve Rolls Royce bunun ekstrem örneklerindendi. Artık bunlara Aston Martin de katılıyor. Daha doğrusu katılacak.

Markanın 105 yıllık tarihindeki en önemli modellerden biri olarak nitelendirilen otomobilin adı DBX olarak onaylandı. Aston Martin tarafından ilk kez kamuflajlı şekilde fotoğrafları paylaşılan model Galler bölgesindeki WRC etaplarından birinde gerçekleştirilen sıkı bir test aşamasıyla geliştirme çalışmalarına başladı.

Aston Martin aslında 2015 yılında Cenevre Fuarı’nda DBX Concept adı altında bir konsept sergilemiş ve SUV üretimine sıcak baktığının sinyallerini vermişti. O konsept üç kapılı bir yapıda olsa da üretim aşaması için düşünülen otomobilin geleneksel 5 kapılı SUV formunda olduğunu görebiliyoruz. Öndeki geniş ızgara klasik Aston Martin marka kimliğini tamamlayan bir unsur olarak görünürken protoip model için kırmızı vurgulu olarak tasarlanmış. Oldukça geniş tutulan ızgaranın bu şekilde üretime geçip geçmeyeceğiyse soru işareti. Motor kaputu üzerindeki hava girişleri ve ince yapılı farlar markanın diğer modellerinden tanıdığımız detaylar olarak görünürken prototipin arka tasarımının henüz tamamlanmadığını anlayabiliyoruz.

Otomobilde şimdilik hangi motor ve şanzıman seçeneklerinin sunulacağı açıklanmadı ancak son dönem Aston modellerinde yer alan AMG destekli çift turbolu V8 ünite bu iş için son derece uygun. Hatta İngiliz meslektaşlarımız otomobilin üzerindeki plaka kaydından denemeler için kullanılan otomobilde 4.0 litrelik bir V8 motor kullanıldığı bilgisine ulaşmışlar. Bu da demek oluyor ki DBX modelinde AMG motorunun kullanılacağı kesinleşmiş. Bu motoru daha önce Vantage ve DB11 modelinde görmüştük. Ayrıca ileriki dönemlerde aracın bir hibrit ya da elektrikli versiyonun üretilmesi de planlar dahilinde.

Aston Martin model için tamamen yeni, alüminyumdan üretilmiş bir platform geliştirdi. Dört tekerlekten çekişli olması düşünülen model diğer spor otomobil üreticilerinin SUV’leri gibi performans odaklı bir yapıdayken, markanın St Athan’daki yeni tesislerinde üretilecek ilk model olacak.

2019’un son çeyreğinde satışa sunulacak DBX piyasaya çıktığında Bentley Bentayga ve Lamborghini Urus gibi modellerle rekabete girecek.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook