Avrupalı Ranger’a Amerikan dokunuşu

  • Avrupalı Ranger’a Amerikan dokunuşu - 1
  • Avrupalı Ranger’a Amerikan dokunuşu - 2
  • Avrupalı Ranger’a Amerikan dokunuşu - 3

Ford Ranger Amerika pazarı için güncellendi.

Yazı: Uğur Durukan Çakılcı

İlk olarak 1983 yılında Amerika pazarı için üretilmeye başlanan Ranger, Ford’un Amerika pazarında en çok satan kamyoneti olan F-150’nin altına konumlandırılmıştı.

1998 yılında çıkan 2. jenerasyonuyla Avrupa’da da satılmaya başlanan Ranger, Avrupa’da oldukça sevilmiş ve büyük bir kullanıcı kitlesi elde etmeyi başarmıştı. Bu gelişmenin ardından Ranger’ın gelişiminde Avrupa daha fazla öne çıkmış, Avrupa versiyonu makyajlanarak Amerika pazarına gönderilmeye başlanmıştı. 2011 yılında çıkan 5. jenerasyon Ranger’ın ise Amerikan pazarına uygun bir versiyonu bugüne kadar yapılmamıştı. Uzun süreli bekleyişin ardından Ford suskunluğunu bozdu ve Detroit Otomobil Fuarı öncesinde Amerika pazarı için elden geçirilen 2019 Ford Ranger’ı tanıttı.

Aslında güncel Ranger 2015’de ağır bir makyaj geçirmiş, yeni bir ön yüze ve yeni bir kokpit tasarımına kavuşmuştu. Amerika pazarı için yapılan makyajda ise 2015 yılında yapılan makyaj operasyonuna paralel bir işlem yapılmış. Elden geçirilen farlarda LED mercek teknolojisi kullanılmaya başlanmış arka far grubu ise tamamen yeniden tasarlanmış ve F-150 modelini andıran bir LED dizilimi kullanılmış.

Ranger’daki en büyük değişim ise tamponlarda olmuş. Yol araçlarında kullanılan tamponların benzeri plastik tamponların yerini, arazi şartlarına daha yönelik olan ve 2 parçalı bir tasarımdan oluşan alüminyum tamponlar almış. F-150 Raptor modelini oldukça fazla andıran bu tampon tasarımı donanım seviyesine göre füme boyalı veya krom kaplı olarak geliyor. Bagaj kapağı ve çamurluk ağızları da elden geçirilen parçalar arasında yer alıyor. Çamurluk ağızlarında çamurlukları biraz daha genişleten parçalar kullanılmaya başlanırken bu parçaların rengi aynı tamponlarda olduğu gibi donanım seviyesine göre değişikli gösteriyor. Bagaj kapağında ise sticker şeklinde yazılan “Ranger” yazısı bagaj kapağına yeniden şekil verilerek oyma şeklinde kullanılmaya başlanmış.

Kabinde ise vites kolu dışında büyük değişiklikler yapılmazken Bang&Olufsen ses sistemi opsiyon olarak sunulmaya başlanmış.

Ford Mustang ve Focus RS’ten tanıdığımız 2.3 lt’lik EcoBoost benzinli motor makyajlı Ranger’da yerini alırken bu motor yine Ford Mustang’de kullanılan 10 ileri otomatik şanzıman ile kombine edilmiş. Güç değerleri ile ilgili henüz bir açıklama yapılmazken gücün 250 bg civarı olduğu bekleniyor.

4X2 ve 4X4 olarak alınabilen Ranger’ın Avrupa pazarı için sunulup sunulmayacağı ise şu an için bilinmiyor.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook