8 Serisi konsepti gösterildi

  • 8 Serisi konsepti gösterildi - 1
  • 8 Serisi konsepti gösterildi - 2
  • 8 Serisi konsepti gösterildi - 3
  • 8 Serisi konsepti gösterildi - 4
  • 8 Serisi konsepti gösterildi - 5
  • 8 Serisi konsepti gösterildi - 6
  • 8 Serisi konsepti gösterildi - 7
  • 8 Serisi konsepti gösterildi - 8
  • 8 Serisi konsepti gösterildi - 9

BMW’nin S Sınıfı Coupe’ye rakip olarak üretmeyi planladığı üst sınıf modeli 8 Serisi konsept olarak gösterildi.

Geçtiğimiz günlerde sizlerle ilk teaser fotoğrafını paylaştığımız ve 2018’de üretime geçmesi düşünülen lüks coupe, bu defa açık bir şekilde kendini gösterdi.

BMW’nin lüks segmentte, özellikle Mercedes’in gerisinde kaldığını açık bir şekilde söyleyebiliriz. Bu yüzden Münih’li üretici 8 Serisi’nin dışında bu segmentte farklı modeller de piyasaya sunmaya hazırlanıyor. Gelecek yıl yollarda olması düşünülen X7 bunlardan biri. Ancak S Sınıfı Coupe ile kıyasıya rekabete girmesi düşünülen 8 Serisi Coupe, markanın bu segmente ilk kez adım atması açısında önemli bir model olacak ayrıca 90’lı yılların ikonik 8 Serisi isminin geri döndürülmesi açısından da ayrı bir öneme sahip.

8 Serisi Coupe, güncel Coupe’ler arasında en büyük model olan 6 Serisi Coupe’nin yerini alacak ve bir nevi 7 Serisi Coupe’si olarak konumlandırılacak. Bu yeni ürün stratejisi ve konumlandırması neticesinde 6 Serisi’nin ise 5 Serisi GT’nin yerini alacak 6 GT gibi bir modelle hayatına devam etmesi düşünülüyor.

Fotoğraflarını görülen bu konsept bugün İtalya’da, Como Gölü’nde düzenlenen Concorso d’Eleganza’da tanıtıldı. Tanıtımda konuşan BMW yetkilileri otomobilin sadece Coupe değil Convertible versiyonun da üretime geçeceğini açıkladılar. Bu, BMW’nin açık bir şekilde Mercedes S Sınıfı Coupe ve Cabrio modellerini hedeflediğini gösteriyor.

BMW tasarımcısı Adrian van Hooydonk ise araç hakkında şunları söylüyor: “8 Serisi Coupe sadece bir konsept otomobil değil, BMW tasarımında büyük bir adım niteliğinde. Bu araç tasarım anlamında yeni bir dönemin başlangıcını temsil ediyor: Temiz yüzeyler, keskin çizgilerle öne çıkarken otomobilin hacmi güçlü bir şekilde vurgulanıyor. Burada formaları daha farklı bir şekilde yorumladık ve daha fazla duygulara hitap eden, daha sofistike bir görüntü yakaladık.”

Uzun motor kaputu, akıcı tavan çizgisi gibi klasik BMW çizgilerinden de uzak kalmayan 8 Serisi altyapı olarak 7 Serisi’nin üzerine üretilecek ve G17 koduyla üretime geçecek. 7 Serisi platformu hafif yapısı, dört çeker ve arkadan çekiş sistemleri, dizel, benzin ve hibrit altyapısı gibi farklı ihtiyaçlarda kullanılabilen modüler bir altyapı. CLAR (Cluster Architecture) adı verilen bu yapı karbon fiber içeren malzemeleriyle 7 Serisi’ni sınıfının en hafif otomobili olmasını sağlamıştı.

Aynı zamanda yükseklik ayarlı havalı süspansiyonlar, dört lastiğinde birden dönmesini sağlayan Integral Active Steering gibi teknolojik şasi özellikleri barındıran bu altyapı sayesinde 8 Serisi’nin rakiplerinden hafif ve dinamik olarak çok daha iyi bir durumda olmasını bekleyebiliriz. Motor seçenekleri olarak 2.0 litrelik benzinli seçenekten başlayan motorlar 7 Serisi’nde 6.6 litrelik V12 610 bg’lik çift turbolu üniteye kadar uzanıyor. 8 Serisi’nde 2.0 litrelik güç ünitesinin kullanılacağından emin olmasak da diğer motorların (3.0 lt dizel ve benzinli sıralı 6, 4.0 litrelik V8 benzinli) yer alacağını söyleyebiliriz.

8 Serisi Coupe’nin gelecek yılın ikinci yarısında satışta olması planlanıyor.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook