Bugatti dünyanın en pahalı otomobilini tanıttı: La Voiture Noire

  • Bugatti dünyanın en pahalı otomobilini tanıttı: La Voiture Noire - 1
  • Bugatti dünyanın en pahalı otomobilini tanıttı: La Voiture Noire - 2
  • Bugatti dünyanın en pahalı otomobilini tanıttı: La Voiture Noire - 3
  • Bugatti dünyanın en pahalı otomobilini tanıttı: La Voiture Noire - 4
  • Bugatti dünyanın en pahalı otomobilini tanıttı: La Voiture Noire - 5
  • Bugatti dünyanın en pahalı otomobilini tanıttı: La Voiture Noire - 6
  • Bugatti dünyanın en pahalı otomobilini tanıttı: La Voiture Noire - 7
  • Bugatti dünyanın en pahalı otomobilini tanıttı: La Voiture Noire - 8
  • Bugatti dünyanın en pahalı otomobilini tanıttı: La Voiture Noire - 9

11 Milyon Euro’luk satış fiyatına vergileri de eklediğinizde rakam mantıksız noktalara gidiyor.

Bugatti’nin Cenevre standında sergilediği aracı La Voiture Noire vergiler hariç 11 Milyon Euro’luk satış fiyatına sahip! Üstelik aracın tamamı satılmış durumda çünkü sadece 1 adet üretildi.

Model Bugatti’nin kuruluşunun 110’uncu yıldönümü dolayısıyla geliştirilmiş. Temelinde Chiron üzerine geliştirilmiş ama tasarım olarak markanın efsanevi modeli Type 57 SC Atlantic’ten alıntılar yapılmış. Önde gövdenin ortasından arka kısıma kadar uzanan beyaz şerit bunların başında geliyor ve arkada Atlantic gibi aracı ikiye ayıracak kadar öne çıkıyor. Arkada 6 adet egzoz çıkışı da bu detaylardan biri. Otomobil tasarım olarak bunlardan ibaret değil; standart Chiron’a göre bir hayli değişim yapılmış. Ön farlar tamamen farklı bir yaklaşımla kaputun üzerine entegre edilmişken arkada McLaren P1’i anımsatan Led tasarımlı farlar da özel bir tasarıma sahip. 1500 bg gücündeki 8.0 litrelik dört turbolu motordaysa bir değişim söz konusu değil.

La Voiture Noire’un aks mesafesi temelini aldığı modele göre uzatılmış ama bunun nedeni tasarımın değişmiş olması. Aracın esinlenildiği Atlantic ise 1936-1938 yılları arasında sadece 4 adet üretilmiş, tüm zamanların en değerli klasik modellerinden biri konumunda. Firmanın kurucusu Ettore Bugatti’nin oğlu Jean Bugatti tarafından tasarlanan Atlantic’ten sadece üç tanesi günümüze ulaşmış durumda. Diğer otomobilin akıbeti ise bilinmiyor. Üretilen üç otomobilden ikincisini Jean Bugatti kendini için üretmiş ve kendi zevklerine göre diğer modellerden ayrı olarak tasarlamış...

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook