C3 Aircross farklı tasarımıyla dikkat çekiyor

  • C3 Aircross farklı tasarımıyla dikkat çekiyor - 1
  • C3 Aircross farklı tasarımıyla dikkat çekiyor - 2
  • C3 Aircross farklı tasarımıyla dikkat çekiyor - 3
  • C3 Aircross farklı tasarımıyla dikkat çekiyor - 4
  • C3 Aircross farklı tasarımıyla dikkat çekiyor - 5
  • C3 Aircross farklı tasarımıyla dikkat çekiyor - 6
  • C3 Aircross farklı tasarımıyla dikkat çekiyor - 7

Citroen’in küçük sınıf SUV modeli C3 Aircross, Cenevre’de tanıtılan konseptin neredeyse aynısı.


Citroen, Mart ayında gerçekleşen Cenevre Fuarı’nda C Aircross konseptini göstermiş ve modelin yakın zamanda üretime geçeceğini söylemişti. Geçtiğimiz günlerde model, konsepte benzer tasarım diliyle gösterildi ve son dönemde Citroen’in ilerlediği farklı yolda en kadar iddialı olduğunu gösterdi.

Paris’te tanıtılan otomobil C3 Picasso’nun yerini alacak ancak o modelden farklı olarak MPV felsefesinden SUV’ye sınıfına doğru bir geçiş açık şekilde görülebiliyor. Bunu daha önce farklı modellerde de görmüştük ve SUV sınıfının giderek artan satışlarının etkili olduğunu söylemiştik, Citroen de bu modaya uyarak otomobilin sınıfını değiştirdi.

C3 Aircross modeli Peugeot 3008 ve Opel Crossland X altyapısını paylaşıyor. Otomobilin uzunluğu 4150 mm, genişliği 1760 mm ve yüksekliği 1640 mm. C3 Aircross’un bagaj hacmi 410 litreyken, bu hacim 520 litreye kadar genişletilebiliyor. Otomobilin kabininde 5 farklı paket alınabiliyor. Bu paketlere göre koltuk ve konsol kaplamaları, havalandırma ızgaraları gibi bölgelerde farklı malzemeler kullanılıyor.

Citroen, C3 Aircross’da Grip Control (Yol tutuş kontrolü) ve Hill Descent Control (Yokuş iniş destek sistemi) gibi SUV’lerde bulunan teknolojilere yer vermiş. Grip Control daha önce Peugeot 2008’de de gördüğümüz ve beş farklı modu bulunan bir çeşit çekiş kontrol sistemi olarak dikkat çekiyor. Sistemde Kum, Tüm Yollar, Kar ve ESP tamamen kapalı modları yer alıyor.

Motor seçenekleri arasında PSA Grubu’nun Yılın Motoru ödülü kazanmış Pure Tech, 1.2 lt’lik ünitelerinin 82, 110 ve 130 bg’lik versiyonları yer alıyor. 110 bg’lik motor tam otomatik şanzımanla alınabilirken 130 bg’lik versiyon 6 ileri manuel seçeneğiyle geliyor. Dizeller ise 5 ileri manuel şanzımanla gelen 100 bg ya da 6 ileri manuel ile alınabilen 120 bg’lik 1.6 litrelik BlueHDi ünitelerden oluşuyor.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook