Citroen C4 SUV benzeri tasarımıyla geri döndü

  • Citroen C4 SUV benzeri tasarımıyla geri döndü - 1
  • Citroen C4 SUV benzeri tasarımıyla geri döndü - 2
  • Citroen C4 SUV benzeri tasarımıyla geri döndü - 3
  • Citroen C4 SUV benzeri tasarımıyla geri döndü - 4
  • Citroen C4 SUV benzeri tasarımıyla geri döndü - 5
  • Citroen C4 SUV benzeri tasarımıyla geri döndü - 6
  • Citroen C4 SUV benzeri tasarımıyla geri döndü - 7
  • Citroen C4 SUV benzeri tasarımıyla geri döndü - 8

Otomobilde ilk kez tamamen elektrikli versiyon sunulacakken benzinli ve dizel motorlar da alınabilecek.

Citroen’in C4 modeli sınıf değiştirerek yeniden hayatımıza katılıyor. İlk olarak C segmenti hatchback olarak tanıtılan ve yıllarca son derece başarılı satış rakamlarına ulaşan otomobil bu defa bir SUV’lerden ilham alan tasarımı ve yüksek gövde yapısıyla geri dönüyor. 

Fransız marka SUV (C3 Aircross ve C5 Aircross modellerinden toplam 500.000 adet satıldı, modeller 2017’nin sonunda çıkmıştı) modellerinde elde ettiği başarıyı devam ettirmek isteğinde ve bu yüzden Cactus modelinin yerini alan C4’ün tamamen farklı bir tasarımla ele aldılar. Üstelik bu defa otomobilde benzinli ve dizel motorlarında yanında tamamen elektrikli bir versiyon da olacak. Ancak şunu söyleyelim; henüz modelle ilgili hiçbir teknik açıklama yapılmadı, sadece tasarımı gösteren fotoğraflar paylaşıldı ve genel bilgiler verildi. Dolayısıyla elimizde hangi motorun kaç bg olduğu, elektrikli versiyonunu menzili ne kadar gibi bilgiler bulunmuyor. 

Elektrikli versiyon ë-C4 olarak adlandırılıyor ve markanın elektriklendirme stratejisinin bir parçası olarak 2020’de tanıttığı beşinci elektrikli model oluyor. Otomobil tasarım olarak eski model gibi hacthback’tense Cactus ile benzerlik gösteriyor. Sadece Cactus’e göre biraz daha yüksek ve gerçek SUV’lere daha yakın bir duruş sergiliyor. 

Markanın Citroen Advanced Comfort programı olarak adlandırdığı stratejisine göre şekillenen otomobil C3 Aircross ve C5 Aircross modellerinde gördüğümüz Progressive Hydraulic Cushions süspansiyon sistemine sahip. Otomobil bununla birlikte geniş iç hacimi, yeni konfor ve güvenlik teknolojileri sayesinde oldukça iddialı bir şekilde geliyor. 

Yeni Citroen C4’ün Avrupa pazarındaki satışları 2021’in ilk aylarında başlayacak. 



Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook