C-Aircross konsepti yeni C3 Picasso olabilir

  • C-Aircross konsepti yeni C3 Picasso olabilir - 1
  • C-Aircross konsepti yeni C3 Picasso olabilir - 2
  • C-Aircross konsepti yeni C3 Picasso olabilir - 3
  • C-Aircross konsepti yeni C3 Picasso olabilir - 4
  • C-Aircross konsepti yeni C3 Picasso olabilir - 5
  • C-Aircross konsepti yeni C3 Picasso olabilir - 6
  • C-Aircross konsepti yeni C3 Picasso olabilir - 7
  • C-Aircross konsepti yeni C3 Picasso olabilir - 8
  • C-Aircross konsepti yeni C3 Picasso olabilir - 9
  • C-Aircross konsepti yeni C3 Picasso olabilir - 10
  • C-Aircross konsepti yeni C3 Picasso olabilir - 11
  • C-Aircross konsepti yeni C3 Picasso olabilir - 12
  • C-Aircross konsepti yeni C3 Picasso olabilir - 13

Son dönemlerde ilgisini kaybetmeye yüz tutan MPV segmentinde yer alan araçlar birer birer SUV ve crossover sınıflarına geçiş yapıyor. Bunu en son Peugeot 3008 ve Opel’in Meriva modeli yerine çıkartmış olduğu Crossland X modellerinde gördük. Şimdi de Citroen’in Cenevre Fuarı için hazırladığı C-Aircross konseptiyle karşı karşıyayız. Tabii ki aklımıza ilk gelen soru şu oluyor: “Acaba bu konsept yeni C3 Picasso mu olacak?”

Markanın C4 Cactus modeliyle başlayan, ardından yeni C3 ile devam eden yenilenme sürecinin devamı olarak görülen konsept yenilikçi ve sıradanlıktan uzak yapısıyla dikkat çekiyor. Citroën Advanced Comfort programı doğrultusunda hayata geçen konsept benzersiz kullanışlılığı, fonksiyonel yapısı ve ferah kabiniyle öne çıkan bir yapıda.


“İddialı bir SUV” olarak tanımlanan konsept C3 modeli üzerine şekillenmiş. 4150 mm uzunluk, 1740 mm genişlik ve 1630 mm’lik yüksekliği konseptin kompakt yapıda olduğunu ortaya atıyor. Tasarım olarak ‘kilo almış C3’e benzeyen konseptin kabininde de C4 Cactus modelinden esinlenildiğini görebiliyorsunuz. Ters açılan kapılar ve gösterişli jantlarsa üretim modelinde yer almayacak detaylar olarak nitelendirilebilir.

Ön panjur ile A ve C sütunlarında yer alan parlak siyah renk, çekici tasarımı sürdürülür kılıyor. Citroën’in Airbump teknolojisine de gönderme yapan tasarım detayları, markanın son dönemde yürüttüğü karakteristik tasarım dilini bir adım ileriye taşıyor.

Arka bölümde 3 farklı dalga şeklinde 3 boyutlu bir etki yaratan “Parlak Mercan Kırmızı” renkli aydınlatma grubu, jant göbeklerindeki, ön kapılardaki, C sütunundaki ve tavan çıtasındaki dinamik kırmızı renklerle de uyum içerisinde. Arka kelebek camları ve panoramik cam tavan bölümlerinde de kırmızı aydınlatmalar kullanılan C-Aircross Concept, grafik çizgilerin kullanımı sayesinde zıt tonların uyumunu da yakalıyor.

Kabine göz gezdirdiğinizde ilk dikkat çeken noktalardan biri vites kolunun olmayışı oluyor. Direksiyonun hemen arkasına entegre edilmiş vites seçme tuşları sayesinde orta konsolda son derece ferah ve kullanışlı bir alan yaratılmış. Tamamen eşya koyma alanı olarak tasarlanan bu bölgede el freni de bulunmuyor.

Yolcuları havada asılı duruyormuş gibi kavrayan, kalın, yumuşak dolgulu koltuklar, hem sırtlıklarında hem de oturma minderlerinin yan bölümlerindeki kapaklı eşya gözleriyle yine kullanışlılık düşünülerek tasarlanmış.

Direksiyonun hemen üst kısmında yer alan head up vision ekranı birçok fonksiyona hizmet ederken, üzerindeki grafiklerden navigasyon, tabela okuma sistemi gibi özellikleri seçebiliyoruz.

Konseptin yürüyen aksamıyla ilgili bilgi verilmemiş olsa da orta konsolda yer alan ve PSA grubunun diğer modellerinden aşina olduğumuz Grip Control sisteminin kontrol tuşu aracın çok yönlü bir kullanım için tasarlandığını gösteriyor. Bu sistem önden çekişli aracın ön lastiklerinde en çok tutunma olan lastiğe torku göndererek maksimum çekiş sağlıyor. 

İlk olarak yeni C3’te kullanılan Connected Cam özelliğine sahip konseptte 3D navigasyon, 12 inçlik ekran, film izleme gibi eğlence temelli özellikler de yer alıyor.

Cenevre’de tanıtılacak konsept ile ilgili daha detaylı bilgileri fuardan sonra sizlere ileteceğiz.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook