Chevrolet, 2020 model yılı için Camaro’yu güncelledi

  • Chevrolet, 2020 model yılı için Camaro’yu güncelledi - 1
  • Chevrolet, 2020 model yılı için Camaro’yu güncelledi - 2
  • Chevrolet, 2020 model yılı için Camaro’yu güncelledi - 3

Geçen yılın makyajı müşteriler tarafından beğenilmeyince Chevrolet sevilen modelini yeniden ele aldı.

 

Chevrolet geçen yıl Camaro’yu makyajlamış ve modelin daha modern görünmesini sağlamıştı. Ne var ki bu tasarım kullanıcılar tarafından çok beğenilmemiş, makyaj öncesi modelin çok daha güzel göründüğü birçok kişi tarafından dile getirilmişti. Chevrolet Otomobil ve Crossover pazarlama direktörü Steve Majoros konuyla ilgili şunları söylüyor: “Müşterilerimizi dinledik. SEMA Fuarı’nda sergilediğimiz Camaro Shock konsepti hakkındaki pozitif düşünceleri bizi üretime geçmemiz konusunda cesaretlendirdi. Biz de bu konsepti Camaro’da gerçeğe dönüştürdük.”

Geçen yıl gösterilen makyajda Camaro’nun ızgarasının orta kısmı siyah renkliyken, Chevrolet amblemi bu kısmın üzerinde yer alıyordu. 2020 model yılı olarak gösterilen yeni tasarımdaysa ızgara ortasındaki bölüm gövde rengi olarak tasarlanmış, amblem iki parçalı ızgaranın üst kısmında kendine yer bulmuş. Göze çok daha hoş gelen bu tasarımla Camaro severlerin yüzü gülecektir diye düşünüyoruz.

Üstelik bu küçük dokunuş otomobilin tek değişimi de değil. Yeni LT1 seçeneği eski modeldeki LT ve SS’i biraraya getiren bir alternatif. 455 bg gücündeki 6.2 lt’lik atmosferik V8 motoru SS’tekinin aynısı ve Camaro’nun en uygun fiyatlı V8 seçeneği olarak konumlandırılıyor. Bu seçenek Amerika pazarında 34.995 Dolar’a alınabiliyor. Böylece Camaro’da artık V8 motor için mutlaka SS versiyonunu seçmeniz gerekmiyor. Yeni Camaro LT1 Coupe ve Convertible olarak alınabilirken otomobilde 6 ileri manuel veya yeni geliştirilen 10 ileri otomatik şanzımanla geliyor.

Bu şanzıman aslında Camaro SS ve ZL1 modellerinde yer alıyordu, şimdi LT1 ve 3.6 lt’lik V6 motorla gelen LT modellerinde de kullanılmaya başlandı. Güncellenen tasarım ve motor seçeneği dışında LT1’de yeni tasarımlı 20 inç jantlar, SS motor kaputu, Teknoloji Paketi (iki adet 8 inç ekran ve Bose ses sistemi), Rally Green dış gövde rengi, arka spoyler, koyu zeminli arka farlar gibi detaylar yer alıyor.

Güncellenen Camaro’nun üretimi, GM’in Michigan’daki fabrikasında sonbaharda başlayacak...

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook