Yeni Opel Corsa hazır gibi

  • Yeni Opel Corsa hazır gibi - 1
  • Yeni Opel Corsa hazır gibi - 2
  • Yeni Opel Corsa hazır gibi - 3
  • Yeni Opel Corsa hazır gibi - 4
  • Yeni Opel Corsa hazır gibi - 5
  • Yeni Opel Corsa hazır gibi - 6
  • Yeni Opel Corsa hazır gibi - 7
  • Yeni Opel Corsa hazır gibi - 8
  • Yeni Opel Corsa hazır gibi - 9

Yaz aylarında tanıtılacak Corsa dayanıklılık testlerini tamamlamak üzere.

Opel’in en önemli modeli olarak nitelendirebileceğimiz Corsa’nın altıncı nesili dayanıklılık testlerininin son aşamasına geldi. İsveç’te -30 derece sıcaklıkta şasi, elektronik sistemler, güç aktarım organları ve elektrik sistemlerinde yapılan testler Almanya’daki Russelsheim test merkezindeki elektromanyetik dayanıklılık testleriyle devam ediyor.

İsveç’te otomobilin ekstrem şartlar yol tutuşu denenirken yeni Corsa’da sınıfında ilk kez sunulacak olan IntelliLux LED far sisteminin performansı da test ediliyor. Bu yenilikçi teknolojiyi ilk kez yeni Astra’da, ardından Insignia’da görmüştük. Akıllı LED farlar karşıdan gelen bir araç tespit ettiğinde uzun farları otomatik olarak kapatan bir altyapıya sahip.

Yeni Corsa, Opel’in yeni sahibi PSA’nın modüler CMP (Common Modular Platform) platformunu kullanacak. Bu altyapı Cenevre Fuarı’nda tanıtılan yeni Peugeot 208’de de yer alırken otomobilin sadece gövdesini 40 kg hafifletecek. PSA yüksek mukavemetli çelik kullanımı sayesinde bu ağırlık tassarrufuna ulaşırken motor kaputunda alüminyum kullanılması 2.4 kg’lık bir hafifleme sağlıyor. Bunun dışında koltuklardan 10 kg, 3 silindirli dizel ve benzinli motorlardan 15 kg ağırlık atılması sayesinde otomobildeki hafiflemenin 108 kg’ı bulduğu söyleniyor. Toplam boş ağırlık 980 kg civarında olması bekleniyor.

Birçok yeni model gibi Corsa’da eski modele göre daha iri bir otomobil olacak. Boyutlardaki büyümenin daha çok aks mesafesinin artmasında görüleceği planlanıyor, aynı zamanda bagaj hacminde de genişleme olacak. Opel yeni Corsa’ya sadece beş kapılı olarak üretecek, satış rakamları pek parlak olmayan üç kapılı versiyonunsa sadece OPC modelinde yer alması bekleniyor.

Motor seçenekleri henüz netleşmemiş olsa da yeni 208’deki motorların yer almasını öngörebiliriz. 1.5 litrelik yeni dizel motorun dışında 1.2 litrelik 3 silindirli benzinli üniteler motor seçeneklerini oluşturacak. Aynı zamanda 208’deki gibi elektrikli ya da hibrit bir seçenek de kullanıcılara sunulacak.

Yeni Opel Corsa yaz aylarında tanıtılacak, ardından Avrupa’da satışa sunulacak.


Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook