Evo geri dönüyor! Ama SUV olarak…

  • Evo geri dönüyor! Ama SUV olarak… - 1
  • Evo geri dönüyor! Ama SUV olarak… - 2
  • Evo geri dönüyor! Ama SUV olarak… - 3
  • Evo geri dönüyor! Ama SUV olarak… - 4
  • Evo geri dönüyor! Ama SUV olarak… - 5
  • Evo geri dönüyor! Ama SUV olarak… - 6
  • Evo geri dönüyor! Ama SUV olarak… - 7
  • Evo geri dönüyor! Ama SUV olarak… - 8

Mitsubishi ikonik isminin geri döndüğünü Tokyo Fuarı’nda duyurdu. Hemen heveslenmeyin, otomobil eski Evo’lar gibi sportif değil, bir SUV için kullanılıyor.

Tokyo Fuarı’da tanıtılan e-Evolution konsepti tamamen elektrikli, dört tekerlekten çekişli bir SUV. Herkes gibi biz de Mitsubishi’nin bu ikonik ismi gerçek bir spor otomobilde geri dönmesini bekliyor, sokaklarda bağıra bağıra dolaşan Evo’lara bakarak kendimizi Tommi Makinen gibi hissetmek istiyoruz. Ancak hayaller-gerçekler misali Evolution ismi artık elektrikli bir SUV’de kullanılıyor. Bu da sessizlik, sürdürülebilirlik ve otonom sürüş gibi teknolojileri-fikirleri beraberinde getiriyor.

Konseptin gövdesi Mitsubishi’nin 2018/2019 yılında piyasaya sunmayı planladığı küçük crossover modeli için kullanılacak. Elbette üretim versiyonu buradaki konsept gibi sıradışı olmaktansa daha bilindik ve alışıldık şekilde olacak.

Otomobilin elektrik altyapısıysa yakın gelecekteki Mitsubishi modellerinde kullanılacak ancak bir Evo’da yer alıp almayacağı henüz netlik kazanmadı. Hatta gerçek bir Evo modelinin üretilmesi bile planlarda ama otomobilin henüz nasıl bir tasarımda olacağı net değil.

Konseptin altyapısına gelecek olursak; araçta üç adet elektrik motoru yer alıyor. Bu motorların biri önde, diğer ikisiyse arkada bulunuyor. Bu motorlar gücünü Mitsubishi’nin S-AWC dört çeker sistemiyle gücünü aktarıyor, böylece otomobil sürekli dört çekerin avantajını sunuyor. Konseptte Japon üreticinin dördüncü seviyedeki otonom sürüş altyapısı yer alıyor. Dördüncü seviye otonomda araç sürücüye ihtiyaç duymadan yolda ilerleyebiliyor.

Bu konsept gelecekte Evo modellerinin SUV olarak şekillenebileceği ihtimalini gözler önüne seriyor. Tabii kim sessiz, kendi kendine ilerleyen bir otomobilin Evolution olarak adlandırılmasını ister ondan emin değiliz. Bizim için Evo büyük kanatlı, patlaya çatlaya egzoz sesi çıkartan, dört çeker sistemi ve kocaman turbosuyla biraz kaba karakterli, samuray kılıklı bir otomobildi.

Buradaki Evo fikriyse karakter değiştirmiş, daha doğrusu sıfırdan üretilmiş sadece adı Evolution konulmuş bir yabancı. Belki artık günümüzde gerçeklik budur da biz dünyamıza yabancılaşıyoruzdur, ne dersiniz?

Mitsubishi Evo VIII testimizi okumak, gerçek Evo'ların nasıl hissettirdiğini hatırlamak için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook