Yeni Insignia GSi, ’Ring’de OPC’ye 12 saniye fark attı!

  • Yeni Insignia GSi, ’Ring’de OPC’ye 12 saniye fark attı! - 1
  • Yeni Insignia GSi, ’Ring’de OPC’ye 12 saniye fark attı! - 2
  • Yeni Insignia GSi, ’Ring’de OPC’ye 12 saniye fark attı! - 3
  • Yeni Insignia GSi, ’Ring’de OPC’ye 12 saniye fark attı! - 4
  • Yeni Insignia GSi, ’Ring’de OPC’ye 12 saniye fark attı! - 5

Opel’in yeni Insignia GSi modeli 260 bg gücüyle, yerini almış olduğu 325 bg’lik Insignia OPC’ye 12 saniye fark attı.


Frankfurt’ta yüzünü gösteren ve uzun zamandan beri ilk kez GSi isminin geri dönüşünü simgeleyen Insignia GSi, Nürburgring’de eski Insignia OPC modelini 12 saniyelik farkla geçti.

2.0 litrelik, turbo, 4 silindirli motora sahip olan otomobil eski modelin 2.8 litrelik V6, motorlu 325 bg gücündeki motoruna göre daha küçük hacimli ve güçsüz olsa da ağırlığı 160 kg daha hafif. Dört çeker sistemi ve sekiz ileri tork konvertörlü otomatik şanzımanla donatılan otomobilde Brembo, dört pistonlu frenler (345 mm genişliğinde), tork dağılımlı dört çeker sistemi ve Michelin Pilot Sport 4 S lastikler yer alıyor.

Her ne kadar Opel, model için resmi bir tur derecesi vermemiş olsa da 12 saniyelik fark yenir yutulur gibi değil. Ayrıca Opel’in gövdeyi hafifletme çalışmasının nasıl sonuç verdiğini de gösteriyor.

Derece, Opel’in test pilotu ve Opel Motor Sporları ve Performans modelleri Direktörü olan Volker Strycek (1984 DTM Şampiyonu, 2003’te Astra V8 ile 24 Saat Nürburgring’i kazandı) tarafından elde edildi. Strycek otomobille ilgili şunları söyledi: “Hafif gövde, mükemmel şasi yerleşimi ve farklı dört çeker sistemi ike performans lastiklerinin birleşimi sayesinde GSi istediğimiz gibi hassas ve keskin hale geldi.

“Zaten sonuç kendini gösteriyor; yeni GSi, kendinden güçlü olan eski OPC’ye göre 12 saniye hızlı tur attı. Dahası, pistin giderek zorlaştığı alanlarda hafif gövdesini kullanmak çok daha kolaydı.”

Insignia GSi’de sürücü Standart, Tour, Sport ve sadece bu model için geliştirilmiş Competition adı verilen sürüş modlarını seçebiliyor. ESP sistemi istenirse tamamen kapatılabiliyor.

Insignia GSi, Grand Sport ve Sports Tourer gövdelerinde alınabiliyor.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook