Ferrari F8 Spider Frankfurt öncesi yüzünü gösterdi

  • Ferrari F8 Spider Frankfurt öncesi yüzünü gösterdi - 1
  • Ferrari F8 Spider Frankfurt öncesi yüzünü gösterdi - 2
  • Ferrari F8 Spider Frankfurt öncesi yüzünü gösterdi - 3
  • Ferrari F8 Spider Frankfurt öncesi yüzünü gösterdi - 4
  • Ferrari F8 Spider Frankfurt öncesi yüzünü gösterdi - 5
  • Ferrari F8 Spider Frankfurt öncesi yüzünü gösterdi - 6
  • Ferrari F8 Spider Frankfurt öncesi yüzünü gösterdi - 7
  • Ferrari F8 Spider Frankfurt öncesi yüzünü gösterdi - 8
  • Ferrari F8 Spider Frankfurt öncesi yüzünü gösterdi - 9

Yeni F8 Spider, F8 Tributo ile aynı performans değerleriyle geldi.

Ferrari’nin Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtacağı son modeli F8 Spider gösterildi. Model Coupe kardeşi F8 Tributo ile aynı motora ve performans değerlerine sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

Bugüne kadar üretilen en güçlü V8 motorlu (hibrit olmayan) Ferrari modeli olan F8 Tributo’da yer alan 3.9 litrelik çift turbo destekli V8 motor 720 bg güç ve 770 Nm tork üretiyor. Bu motor hiç değişmeden Spider modelinde de kullanılıyor. 8000 devire kadar devirlenebilen makine 1400 kg ağırlığındaki otomobili 2.9 saniyede 100 km/s hıza taşıyor. 0-200 km/s 8.2 saniyede tamamlanırken maksimum hız 340 km/s.

Spider, Tributo’ya göre 70 kg daha ağır olsa da yerini aldığı 488 Spider’a oranla 18 kg hafif bir yapıda ve 100 km/s’ye çıkarken 0.1 saniye daha hızlı. 770 bg’Lik güç yedi ileri çift kavramalı şanzımanla arka lastiklere iletilirken otomobilde Ferrari Side Slip Control 6.1 sistemi yer alıyor. Ferrari bu sistemi Dynamic Enhancre teknolojisiyle desteklemiş; bu yeni sistem otomobil belli bir oranda kayarken daha verimli olarak kayması için frenleri işin içine sokuyor.

Spider’ın tavanı 14 saniyede açılabilirken bu işlemi 45 km/s hıza kadar hareketliyken de gerçekleştirebiliyorsunuz. Tavan açıldığı zaman tamamen düz olarak tasarlanmış arka kısımda konumlandırılırken, Ferrari tavana yer açmak için arka spoylerin tasarımını değiştirmiş. Spoyler artık farların etrafını saran bir yapıdayken İtalyan üretici bunun tarihindeki ilk Berlinetta modeli olan 308 GTB’ye gönderme olarak tasarladığını açıklıyor.

Önde Formula 1 otomobillerinden esinlenilmiş S-Duct sistemini içeren F8 Spider aerodinamik olarak 488 Spider’den yüzde 10 daha verimli bir yapıda. Modelin kabini ise Tributo modeliyle tamamen aynı.

F8 Spider Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtıldıktan sonra Avrupa’da satılmaya başlanacak.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook