Ford’dan yeni SUV: Edge!

  • Ford’dan yeni SUV: Edge! - 1
  • Ford’dan yeni SUV: Edge! - 2
  • Ford’dan yeni SUV: Edge! - 3
  • Ford’dan yeni SUV: Edge! - 4
  • 2.0 lt’lik TDCi motor
  • Akıllı dört çeker sistemi
  • 88.650 Dolardan başlayan fiyatlar 

Ford’un ilk kez Avrupa pazarıyla birlikte Türkiye’de de satışa sunduğu Edge modeli, markanın Avrupa SUV stratejisi için oldukça önemli bir model. Model gamında Kuga’nın üstünde yer alan Edge’de, Ford’un 2.0 litrelik, TDCi 210 bg gücünde motoru kullanılıyor. 

Çift turbo destekli bu dizel motor, 210 bg gücün yanısıra 450 Nm’lik yüksek torkuyla dikkat çekiyor. Akıllı dört çeker sistemiyle donatılan otomobil ortalama 5.8 lt/100 km’lik yakıt tüketimi ve 149 g/km’lik emisyon değerine sahip. Edge gücünü 6 ileri Powershift, çift kavramalı şanzımanla gücünü aktarıyor, 0-100 km/s hızlanmasını 9.4 saniyede gerçekleştiriyor ve maksimum 211 km/s hıza ulaşıyor. 

Edge’de ileri teknoloji içeren özellikler dikkat çekiyor. Ford Dinamik LED ön far teknolojisi, sekiz farklı aydınlatma modunun yanı sıra, manuel olarak da ayarlanabilen aydınlatma grubu ve karşıdan gelen sürücünün gözlerini kamaşmasını engelleyen yansıma önleyici uzun farlar aydınlatma teknolojileri olarak öne çıkıyor. 

Bunun dışında yaya algılama özellikli çarpışma önleme yardımcısı, segmentindeki ilk hava yastıklı arka emniyet kemerleri, şerit takip sistemi, trafik işareti algılama sistemi, geri görüş kamerası ve otomatik park sistemi de Yeni Ford Edge’de sürüşü kolaylaştıran özellikler arasında yer alıyor. 8” dokunmatik renkli ekran, SYNC2 teknolojisi ile birleşerek araç içi müzik, navigasyon, klima ve telefon gibi özelliklerin sesli kontrolüne imkan tanıyor. 

Yeni Ford Edge Titanium donanım paketiyle alınabiliyor. 

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook