Genesis ilk SUV modeli GV80’i gösterdi

  • Genesis ilk SUV modeli GV80’i gösterdi - 1
  • Genesis ilk SUV modeli GV80’i gösterdi - 2
  • Genesis ilk SUV modeli GV80’i gösterdi - 3
  • Genesis ilk SUV modeli GV80’i gösterdi - 4

Modelin detayları belli olmasa da tasarımı ilk kez bitmiş halde görüyoruz. 

Hyundai’ın alt markası Genesis ilk SUV modeli GV80’in resmi fotoğraflarını paylaştı. 2013 yılında Hyundai’dan farklı bir marka olarak lanse edilen Genesis bugüne kadar sadece sedan modellere sahipti. G70, G80 ve G90 gibi lüks sedanlarla Alman rakipleri Audi, Mercedes ve BMW gibi markalara rakip olan Genesis kalite ve dinamizm olarak rakiplerinden alta kalan bir yapıda olmamasıyla adından söz ettirmeyi başardı.  

GV80’le marka tüm dünyada popüler hale gelen SUV sınıfına giriş yapıyor. Tasarım olarak markanın diğer modellerini andıran GV80 markanın arkadan çekişli platformu üzerine şekilleniyor. Dolayısıyla standart versiyonlar arkadan çekişli olacakken dört çeker sistemi opsiyon olarak sunulacak.  

Genesis’in diğer modellerinde kullanılan far yerleşimi (dört adet LED şerit şeklinde) GV80’de de dikkat çekerken geniş ve etkileyici ızgara ön tarafı domine ediyor. Profilde ön farlardaki LED’lerin bir uzantısı gibi görünen krom çamurluk ızgaraları ve arka farların yine aynı yapıdaki tasarımı GV80’in akıcı görünmesini sağlıyor.  

Otomobilin kabininde genişlik ve ferahlık kavramları üzerinde çalışılmış. Oldukça geniş bir Infotaintment ekranı orta konsolda yer alırken havalandırma ızgaralarının genel tasarım içerisine entegre edilmesi yok gibi algılanmalarının en büyük nedeni. Minimalist bir yaklaşımla geliştirilen iç mekanda düğme sayısı da yok denecek kadar az, bunun nedeni tüm kontrollerin ekranların içerisine entegre edilmiş olması.  

Yeni Genesis GV80 ilk olarak bu ay içerisinde Kore’de, Seoul’de lanse edilecek, daha sonra hangi pazarlarda satışa sunulacağı da belli olacak. Ayrıca lansmanla birlikte otomobilin teknik detayları da belli olunca sizlerle paylaşacağız. Bizi takipte kalın...

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook