Genesis, makyajlı G70 modeliyle Avrupa kapısını araladı

  • Genesis, makyajlı G70 modeliyle Avrupa kapısını araladı - 1
  • Genesis, makyajlı G70 modeliyle Avrupa kapısını araladı - 2
  • Genesis, makyajlı G70 modeliyle Avrupa kapısını araladı - 3
  • Genesis, makyajlı G70 modeliyle Avrupa kapısını araladı - 4
  • Genesis, makyajlı G70 modeliyle Avrupa kapısını araladı - 5
  • Genesis, makyajlı G70 modeliyle Avrupa kapısını araladı - 6
  • Genesis, makyajlı G70 modeliyle Avrupa kapısını araladı - 7
  • Genesis, makyajlı G70 modeliyle Avrupa kapısını araladı - 8

Makyajlanan orta sınıf sedan markanın Avrupa’da satışa sunduğu ilk model oluyor.

Hyundai’ın alt markası, premium otomobil üreticisi Genesis bugüne kadar sadece belli pazarlarda satılıyordu. Artık marka Avrupa’ya açılacağını açıkladı ve bunu yeni G70 ile başlatıyorlar.

G70 Genesis’in orta sınıfta yer alan sedan modelinin adı. Otomobil BMW 3 Serisi, Mercedes C Sınıfı, Jaguar XE ve Audi A4 gibi modellere rakip olarak üretildi.

Yeni G70 altyapısını Hyundai-Kia ortaklığında yer alan Kia Stinger modeliyle paylaşıyor. Tasarım olarak markanın ilk kez, daha önce sizlere tanıttığımız SUV modeli GV80’de başladığı Athletic Elegance tasarım dili kullanılıyor. Önde Genesis’in marka kimliği olarak geliştirilen dört çizgili ön farlar yer alıyor. Uzun motor kaputu, kısa arka ile geleneksel arkadan çekişli bir yapıda tasarlanan otomobil son derece modern ve sportif görünüyor. Arkada yine dört parçalı far grubu dikkat çekerken buna dört çıkışlı egzozlar eşlik ediyor. Otomobil 4685 mm uzunluğunda, 1850 mm genişliğinde, 1400 mm yüksekliğinde ve 2835 mm’lik aks aralığına sahip. Bu ölçülere bakarak G70’in sınıfının kompakt araçlarından biri olduğunu söyleyebiliriz.

Kabinde yeni teknolojiler dikkat çekiyor. Kablosuz cep telefonu şarjı, 360 derece kamera ve 10.25 inç genişliğindeki Infotaintment ekranı bunlardan bazıları. Otomobil altyapısı online olarak güncllenebiliyor ve vep telefonundan kontrol edilebiliyor.

G70’de önceki nesilde bulunan motorlar güncellenerek kullanılıyor. Giriş seviyesi modelde 2.0 litrelik, 4 silindirli, turbo benzinli motor yer alıyor. 255 bg güç ve 353 Nm tork üretiyor. En üst seviyedeki motor seçeneği 3.3 litrelik, turbo, V6 silindirli, 373 bg güç ve 510 Nm torkuyla dikkat çekiyor. Bu güç ünitesi Genesis model gamında G80 modelinde de kullanılıyor. Dizel olaraksa sadece 2.2 litreliki Hyundai ve Kia modellerinden tanıdığımız ünite sunuluyor. 202 bg güç ile 440 Nm tork üreten bu ünite Hyundai Santa Fe, Kia Sorento gibi modellerde de bulunuyor.

Şimdilik otomobilde elektrikli ya da hibrit motor bulunmasa da Hyundai’ın bu konuda ne kadar geniş bir model gamı olduğunu biliyoruz. Ayrıca kısa bir süre önce tamamen elektrikli modeller üretecekleri Ioniq isimli bir alt marka yarattıklarından dolayı Genesis’in yakın zamanda bu altyapılar üzerine model ya da model versiyonları üreteceğini düşünebiliriz.

Yeni G70 markanın Avrupa pazarındaki tek modeli olmayacak. G80, yeni tanıtılan GV80 gibi modeller de pazara belirli aralıklarla girip yapacak. 

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook