Genesis ilk SUV modelini tanıttı: GV80

  • Genesis ilk SUV modelini tanıttı: GV80 - 1
  • Genesis ilk SUV modelini tanıttı: GV80 - 2
  • Genesis ilk SUV modelini tanıttı: GV80 - 3
  • Genesis ilk SUV modelini tanıttı: GV80 - 4
  • Genesis ilk SUV modelini tanıttı: GV80 - 5
  • Genesis ilk SUV modelini tanıttı: GV80 - 6

Hyundai’ın alt markası Genesis, Kore’de ilk SUV modeli GV80’i gösterdi.

Bugüne kadar sadece sedan model üreten Genesis artık SUV modelleri de gamına dahil etmenin akıllıca olacağı fikriyle ilk modelini geliştirdi. Geçtiğimiz haftalarda teaser olarak gösterilen ve GV80 adı verilen otomobil Kore’deki lansmanla tanıtıldı. SUV modelin eklenmesi markanın çok daha fazla satış rakamını hedeflediğini gösterirken, şimdilik sadece Kore ve ABD’de satılan Genesis’in farklı pazarlara açıkla stratejisi olduğunu da biliyoruz.

GV80 tasarım olarak markanın diğer modelleri G70, G80 ve G90’ı andırıyor. Markanın baş tasarımcısı Luc Donckerwolke Genesis markasının tasarım dilini Athletic Elegance olarak tanımlıyor ve bu GV80’de de anı şekilde kullanıldı. Önde oldukça geniş tutulan ızgara markanın bir imzası niteliğindeyken birer çizgi şeklinde tasarlanan farlar da tüm Genesis modellerinde görünen bir özellik. Çamurluklardaki krom detaylar LED farların ince yapısına gönderme yaparken arkada da aynı formların yer alması oldukça akıcı bir görüntü oluşturuyor.

GV80’in gövdesinde diğer Hyundai modellerinde olduğu gibi yüksek mukavemetli çelik bolca kullanılırken kapılar, motor kaputu ve bagaj kapağında alüminyuma yer verildiği görülüyor. Böylece ağırlık minimumda tutulmuş oluyor. Araçta 22 inçlik jantlar bulunuyor.

Otomobilin kabininde konsept olarak “luxury in space” felsefesi benimsenmiş. Olabildiğince minimalist, karmaşıklıktan uzak ama bir o kadar da kaliteli görünen kabin tasarımı tüm Genesis modelleri gibi rakiplerine gözdağı veriyor.

14.5 inç genişliğindeki Infotaintmenst sistemi birçok rakibinde olandan daha geniş yapısıyla dikkat çekiyor. Bu büyük ekran sayesinde orta konsolda düğme ve butonlar minimum sayıda tutuluyor, böylece tasarıma ağırlık verililiyor ve kullanım kolaylığı sağlanıyor. Shift by wire şanzıman teknolojisi sayesinde kokpitin alt kısmı da kullanıma ayrılıyor.

Otomobilde, dünyada ilk kez yer alan Road-Noise Active Noise Control sistemi sürüş esnasında yol sesini olabildiğince azaltıyor. Dijital sinyel teknolojisiyle çalışan sistem aracın çeşitli noktalarından çıkan sesler için sadece 0.002 saniye içinde karşıt ses çıkartıyor. Böylece yol sesi tamamen yok olmasa da minimumda duyuluyor.

Dünyada ilk kez kullanılan bir diğer sistem de active motion driver’s seat oluyor. Bu sistem sürücü koltuğunda 7 adet hava hücresi barındırarak özellikle uzun yolculuklarda sürücünün en az derecede yorulmasını sağlıyor.

Standart donanımda arkadan çekişli olarak alınabilen otomobilde dört çeker sistemi opsiyon listesinde kendine yer buluyor. Şimdilik sadece 3.0 litrelik 6 silindirli, dizel motor yer alsa da ilerleyen zamanlarda GV80’de farklı motorlar da göreceğiz. Yıl içerisinde iki farklı benzinli motor tanıtılacakken, hibrit veya tamamen elektrikli versiyonların olacağı da açıklanıyor.

Dizel motor 278 bg güç ve 600 Nm tork üretiyor ve dört çeker versiyonlarda Multi-Terrain Control sistemi yer alıyor. Bu sistem Sand, Mud ve Snow modlarını sunarken arkada elektronik kontrollü kilitli diferansiyel yer alıyor.

Yol yüzeyine duyarlı elektronik kontrollü süspansiyon sistemi Genesis markası için ilk kez GV80’de yer alıyor. Bu sistem gelişmiş kamera ve radar altyapısı sayesinde yoldaki çukur ve tümseklere göre adaptif süspansiyonun sertliğini otomatik olarak ayarlıyor.

Genesis GV80 şimdilik Kore’de satışa sunulmuş olsa da yakın zamanda Amerika pazarında da satışa sunulacak. Markanın bundan sonraki stratejisine göre farklı pazarlarda da modelleri görmeye başlayabiliriz.


Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook