Hyundai KONA N 2.0 lt motorundan 280 bg güç üretiyor

  • Hyundai KONA N 2.0 lt motorundan 280 bg güç üretiyor - 1
  • Hyundai KONA N 2.0 lt motorundan 280 bg güç üretiyor - 2
  • Hyundai KONA N 2.0 lt motorundan 280 bg güç üretiyor - 3
  • Hyundai KONA N 2.0 lt motorundan 280 bg güç üretiyor - 4
  • Hyundai KONA N 2.0 lt motorundan 280 bg güç üretiyor - 5
  • Hyundai KONA N 2.0 lt motorundan 280 bg güç üretiyor - 6
  • Hyundai KONA N 2.0 lt motorundan 280 bg güç üretiyor - 7
  • Hyundai KONA N 2.0 lt motorundan 280 bg güç üretiyor - 8
  • Hyundai KONA N 2.0 lt motorundan 280 bg güç üretiyor - 9
  • Hyundai KONA N 2.0 lt motorundan 280 bg güç üretiyor - 10

Hyundai’ın ilk N SUV modeli KONA N 5.5 saniyede 100 km/s hıza ulaşabiliyor.

Hyundai’ın N markasının model gamını genişletme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak ülkemizde üretilen i20 N’i gösteren marka şimdi de ilk SUV çalışması olan KONA N’i tanıttı. Daha önce kamuflajlı şekilde gösterilen model Hyundai N’in beşinci modeli oldu, yakın zamanda Elantra N’in de tanıtılması bekleniyor, hatta marka 2022 sonuna kadar N ve N-Line modellerinin sayısını 18’e çıkartacak.  

KONA N modelinde 2.0 litrelik, turbo destekli, 280 bg gücünde bir motor kullanılıyor. i30 N’de 275 bg güç üreten bu ünite KONA için 280 bg’e yükseltilirken otomobil en güçlü N modeli olarak dikkat çekiyor. Otomobil 392 Nm’lik maksimum torkunu 8 ileri çift kavramalı şanzımanla ön lastiklere aktarıyor ve 5.5 saniyede 100 km/s hıza ulaşabiliyor; maksimum hız ise 240 km/s. Hyundai'nin kendi bünyesinde geliştirdiği bu 8 ileri ıslak tip çift kavramalı şanzıman, yüksek performanslı motorun tepkilerini anında karşılarken aynı zamanda yüksek torka karşı da oldukça dayanıklı. Daha hızlı vites değiştirme özelliğine sahip bu şanzıman, N Grin Shift (NGS), N Power Shift (NPS) ve N Track Sense Shift (NTS) olmak üzere üç farklı sürüş modu sunuyor.  

Modele özgü geliştirilen teknolojiler arasında elektrikli kilitli diferansiyel (E-LSD) yer alıyor. Mekanik kilit mantığını elektronik olarak simüle eden bu sistem virajlardaki tutunmayı arttırıyor. Otomobilde ayrıca diğer KONA modellerinde bulunmayan özel tasarımlı, 19 inç genişliğindeki N Racing jantlar yer alıyor.  

N Grin adı verilen sistem beş farklı sürüş modu sunuyor: Eco, Normal, Sport, N ve Custom olarak belirlenen bu sürüş modları, motorun çalışma prensibini, stabilite kontrolünü (ESP), egzoz sesini ve direksiyon sertliğini seçilen moda göre ayarlayarak aracın karakterini anlık olarak değiştiriyor.

Modelde diğer N otomobillerindeki farklı tasarım özellikleri dikkat çekiyor. Farklı desene sahip, piyano siyah renkli ızgara, karbonfiber görünümlü kanatçıklara sahip ön tampon, kırmızı kaliperler, özel tasarımlı marşpiyel, arkada farklı tasarımlı tavan spoyleri, artık N otomobillerinde klasikleşmiş diyebileceğimiz üçgen tasarımlı üçüncü stop lambası, difüzör ve çift çıkışlı egzozlar otomobilin gücünü açık şekilde gösteriyor.

Kabinde de farklı eklemeler olduğunu görebiliyoruz. Diğer Hyundai modellerinde gördüğümüz 10.25 inçlik bilgi eğlence ekranı orta konsolda yer alırken dijital göstergelerde N modu kullanılıyor. Bu modda pistteki tur dereceleriniz, G kuvveti, turbo basıncı, yağ sıcaklık ve kalkış kontrolü gibi değerleri takip edebiliyorsunuz. Bunların dışında N logolu direksiyon, özel tasarımlı spor koltuklar, mekanik el freni, N düğmeleri ve kırmızı çalıştırma butonuna sahip 3 kollu direksiyon gibi detaylar standart modelden hayli farklı bir karakter kazandırıyor otomobile.

KONA N spor otomobil karakterini SUV’lerin kullanışlılığıyla birleştirerek oldukça geniş bir kullanıcı kitlesini hitap ediyor. Model 2.0 lt motora sahip olduğu için ne yazık ki ülkemize getirilmeyecek...

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook