İkinci nesil XV Cenevre’yi bekliyor

İkinci nesil XV Cenevre’yi bekliyor - 0

Subaru, crossover modelinin yeni jenerasyonunu Cenevre’de tanıtacak.

Subaru’nun sevilen crossover modeli XV ikinci jenerasyonuyla Cenevre’de kullanıcılarla buluşacak. Markanın yeni geliştirmiş olduğu global platform üzerine şekillenen otomobilde Subaru’nun artık klasikleşmiş boxer motoru yer alırken, yeni platform sayesinde aracın hem sürüş hem de konfor özelliklerinde ciddi bir artış olması bekleniyor.

Ağırlığı azalmış olan otomobilin motoru eski modele göre 5 mm daha alçakta konumlandırılarak, zaten düşük olan ağırlık merkezi daha da aşağı çekilmiş. Bu da aracın dinamik özelliklerini etkileyen bir diğer faktör olarak dikkat çekiyor.

Subaru şimdilik motor seçenekleri hakkında bir bilgilendirme yapmadı ama farklı modellerde yer alan 2.0 litrelik turbo güç ünitesinin hem dizel hem de benzinli şekilde kullanılmasını bekleyebiliriz. Bunun dışında yeni platformun hibrit altyapısına izin verdiğini düşündüğümüzde elektrik destekli motoruyla bir hibrit versiyonun olacağı sonucuna da ulaşıyoruz. Ülkemizde güncel gövdenin satılan tek motor seçeneği olan 1.6 litrelik motor seçeneği ise henüz belli olmadı. Levorg modelinde kullanılan 1.6 boxer, 170 bg’lik güç ünitesi yeni XV için son derece uygun olacaktır diye düşünüyoruz.

Yeni XV Türkiye’de yılın üçüncü çeyreğinde satışa sunulacak.

Subaru XV test sürüşümüzü okumayı unutmayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook