Yeni Subaru XV tanıtıldı

  • Yeni Subaru XV tanıtıldı - 1
  • Yeni Subaru XV tanıtıldı - 2
  • Yeni Subaru XV tanıtıldı - 3
  • Yeni Subaru XV tanıtıldı - 4
  • Yeni Subaru XV tanıtıldı - 5

İkinci nesil Subaru XV geçtiğimiz hafta Cenevre’de görücüye çıktı.

Daha önce yeni XV'nin Cenevre'de tanıtılacağını söylemiş ve teaser fotoğrafı sizlerle paylaşmıştık. Yeni XV geçtiğimiz hafta ilk kez Cenevre Fuarı’nda yüzünü gösterdi. Subaru’nun Global Platformunu kullanan ilk SUV model olan yeni XV, tasarım olarak güncel modele olan benzerliğiyle dikkat çekiyor.

Japon markanın yeni geliştirdiği Global Platformu daha düşük ağrılık merkezine sahipken, eski platforma göre daha rijit (eskisine göre %100 daha rijit), sağlam ve yol tutuş konusunda çok daha iddialı durumda. Ayrıca benzin, elektrik ya da hibrit motor uyarlamaları için de kullanılabilirken, elbette dört çeker sistemini destekliyor.

İkinci nesil XV, eski modele göre 15 mm uzun (4465 mm), 20 mm geniş (1800 mm) ve 25 mm yüksek yapısıyla dikkat çekiyor.

Yeni XV yerini aldığı modelin crossover felsefesini devam ettiriyor. 220 mm’lik yerden yükseklik XV’nin arazi şartlarında rahatç kullanılması için son derece uygun. Simetrik AWD sistemini tüm motor seçeneklerinde standart olarak sunan otomobilde yine bir Subaru geleneği olan Boxer motorlara yer verilmiş. Kaygan zeminlerde entegre motor kontrolü, frenleme ve diğer fonksiyonları kullanarak engebeli yollarda sürüş performansını geliştiren X-MODE sistemi de otomobilde sunulan bir diğer özellik. Yokuş aşağı iniş kontrol ayarı eğimli arazide hızı düşük tutarak sürücülere büyük bir rahatlık sağlıyor.

İlk olarak yeni Impreza’da kullanılan 2.0 litrelik Boxer motorun yüzde 80’inin yeniden yaratıldığı söyleniyor. 12 kg’lık hafifleme güç ünitesinin en çok dikkat çeken özelliklerinden biriyken güç 148 bg’den 152 bg’e yükseltilmiş. Atmosferik bu ünitenin dışında turbo destekli motorların da kullanılacağı söyleniyor. Bu motor gücünü 7 ileri CVT şanzımanla aktarıyor. İlerleyen zamanlarda 1.6 litrelik, muhtemelen Levorg modelinde kullanılan 170 bg’lik turbo destekli motor da XV’de yer alacak.

Bunun dışında Cenevre’de yeni XV’de yakın gelecekte, platformun da izin vermesi sonucunda hibrit bir versiyon düşünüldüğü de açıklandı. Söz konusu bu modelde 1.6 litrelik turbo motor (arka lastiklere güç iletecek), elektrik motoruyla (ön lastiklere güç iletecek) desteklenecek.

Yeni XV’de kabinde 8 inçlik dokunmatik ekranın yanı sıra standart donanıma dahil edilen Eyesight kamera sistemi otomobilin gelişen teknolojik özelliklerinden sadece birkaçı. Buna ilavetten tamamen LED farlar, Çarpışma Önleyici Fren Sistemi ve Gaz Kontrölü, Adaptif Hız Kontrolü ve Şeritte Kalma Asistanı gibi fonksiyonlarla Uzun Far Desteği, Subaru Arka Araç Tespit Sistemi, araç çevresinde önleyici güvenliği geliştirmek için Kör Nokta Uyarı Sistemi, Şerit Değişim Asistanı ve Geri Görüş Kamerası yeni XV’nin özellikleri arasında. 

Subaru XV testimizi okumayı unutmayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook