Japonya’ya Özel Ferrari

  • Japonya’ya Özel Ferrari - 1
  • Japonya’ya Özel Ferrari - 2
  • Japonya’ya Özel Ferrari - 3
  • Japonya’ya Özel Ferrari - 4
  • Japonya’ya Özel Ferrari - 5

Yazı: Uğur Durukan Çakılcı

Ferrari’nin Japonya’daki 50. Yılını kutlamak için çıkardığı özel model J50 geçtiğimiz günlerde tanıtıldı. 488 Spider üzerine geliştirilen model 10 adet üretilecek ve sadece Japonya’ya satılacak.

Teknik olarak 488 Spider ile neredeyse tamamen aynı olan J50, esas farkını tasarımı ve yeni aerodinamik eklentileriyle ortaya koyuyor. Birçok yeni aerodinamik tasarım detayına sahip olan J50’de markanın efsaneleşmiş modellerinde kullandığı bazı detaylara da yer verilmiş.

Ferrari’nin tasarlarken yarış kasklarında kullanılan vizörlerden etkilendiği siyah dikmelere sahip bombeli ön camı efsane GTO, F40 ve F50’den sonra J50’de de kullanılırken, alçalan ön cam ile birlikte hava akımının arkaya daha düzgün bir şekilde iletmesi ve arka spoyleri daha verimli çalıştırması amaçlanmış. Tamamen baştan tasarlanan ön tampon sayesinde ise radyatörlerin tampona daha yakın olabilmesi ve verimliliğinin artması sağlanırken, aerodinamik olarak standart aynalardan daha iyi olan LaFerrari’de bulunan aynaların benzeri J50’de de kullanılmış.

Arkada güncel Ferrari’lerin aksine ikonlaşmış 4 adet yuvarlak stop farının kullanıldığı J50’de önde ise FXX K benzeri tamamen LED ince farlar kullanılmış. “Barchetta” şeklinde açılabilen tavan 2 parçalı bir yapıda, karbon fiberden üretilmiş ve tavan kullanılmadığı zaman koltukların arkasındaki özel bir bölmede saklanabiliyor.

488’de kullanılan ve yılın motoru seçilen 3.9 lt’lik V8 turbo motor J50’de de kullanılmış. 10 bg güçlenen motorun gücü 690 bg’e ulaşmış.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook