Makyajlı Maserati Ghibli Türkiye’de

  • Makyajlı Maserati Ghibli Türkiye’de - 1
  • Makyajlı Maserati Ghibli Türkiye’de - 2

İtalyan markanın en çok sevilen modellerinden olan Ghibli, makyajlanmış haliyle ülkemizde satışa sunuldu. 187 bin 855 Euro’dan başlayan anahtar teslim satış fiyatına sahip yeni Maserati Ghibli, motor tipine göre arkadan çekiş ya da dört çeker olarak alınabiliyor. 

Motor tipi demişken, yenilenmiş Ghibli’de biri dizel olmak üzere 3 motor seçeneği sunuluyor. Benzinliler Ghibli ve Ghibli S olarak adlandırılıyor. Ghibli’de 3.0 litrelik çift turbo destekli, Ferrari imzalı V6, 350 bg’lik motor yer alıyor. Bu değer makyaj öncesine göre 20 bg daha fazla. Arkadan çekişli olarak alınabilen bu versiyon 5.5 saniyede 100 km/s hıza ulaşıyor ve 267 km/s maksimum hıza sahip. 

İkinci benzinli seçenek olan Ghibli S ise sadece Q4 dört çeker seçeneğiyle geliyor. Aynı motorun 410 bg’lik versiyonuna sahip Ghibli S 4.8 sn ve 284 km/s verileriyle dikkat çekiyor. 

İtalyan markanın tarihindeki ilk dizel model unvanına sahip Ghibli’nin yenilenen modelinde motorda yapılan güncellemelerle yakıt tasarrufu %6 oranında iyileştirilmiş. Yine 275 bg’lik güç üreten motor ortalama 5.9 lt/100 km tüketimiyle öne çıkıyor. 

Yeni Ghibli’de Lüks ve Spor adında iki donanım paketi sunuluyor. Spor paketinin üzerindeyse daha fazla kişiselleştirilebilen Karbon Paket otomobilin sportif kimliğinin daha çok öne çıkmasını sağlıyor. Ayrıca otomobillerde CarPlay ve Android Auto uyumlu infotaintment sistemi de yer alıyor. 

Maserati'nin son yıllardaki hızlı büyümesinde büyük rol oynayan Ghibli'nin makyajlı haliyle başarılı satış rakamlarını devam ettirmesi bekleniyor.

1997 model Maserati Ghibli testimizi okumak için tıklayın: 1997 Maserati Ghibli

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook