Makyajlı Tucson’da 48V altyapısı kullanılmaya başlandı

  • Makyajlı Tucson’da 48V altyapısı kullanılmaya başlandı - 1
  • Makyajlı Tucson’da 48V altyapısı kullanılmaya başlandı - 2
  • Makyajlı Tucson’da 48V altyapısı kullanılmaya başlandı - 3
  • Makyajlı Tucson’da 48V altyapısı kullanılmaya başlandı - 4
  • Makyajlı Tucson’da 48V altyapısı kullanılmaya başlandı - 5

Geçtiğimiz ay tanıtılan makyajlı Hyundai Tucson’da mild hibrit altyapısı kullanılmaya başlandı.

Hyundai Motor Group markalarında ilk kez geçtiğimiz haftalarda gösterilen makyajlı Kia Sportage’da yer alan hafif hibrit (mild hybrid) teknolojisi şimdi makyajlı Tucson’a da uygulandı.

Böylece Tucson, Hyundai’ın yeni 48V teknolojisinin kullanıldığı ilk modeli oldu. Bu teknoloji şimdilik 2.0 litrelik dizel motorlar birlikte alınabiliyor. Dizel motor 186 bg güç üretirken 0.44 kWh kapasitesindeki lityum iyon bataryadan güç alan elektrik motoru ekstra 16 bg güç üretebiliyor. Sistem sadece elektrikle yol alınmasına da olanak verirken batarya frenleme esnasında geri kazanım sistemi sayesinde dolabiliyor.

Hyundai, sistemin yakıt tüketimini %7 oranında düşürdüğünün altını çiziyor. Bu gelişim, 2019’da tüm Avrupa’da yürürlüğe girecek WLTP emisyon kuralları için gerekliyken markanın diğer modellerinde de zamanla kullanımda olacak.

48V altyapılı Tucson 6 ileri manuel ya da 8 ileri tork konvertörlü otomatik şanzımanla alınabilirken şimdilik sadece dört çeker sistemiyle geliyor.

2019’un başındaysa aynı teknoloji Hyundai’ın yeni nesil Smart Stream motorlarının ilk örneklerinden olan 1.6 litrelik dizel alternatifinde de kullanılacak.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook