Kia yeni logo ve sloganını tanıttı

  • Kia yeni logo ve sloganını tanıttı - 1
  • Kia yeni logo ve sloganını tanıttı - 2
  • Kia yeni logo ve sloganını tanıttı - 3
  • Kia yeni logo ve sloganını tanıttı - 4

Markanın gelecek dönüşümünü temsil eden logo yeni sloganla birlikte kullanılmaya başlanıyor.  

Kia tamamen yeni logosu ve sloganının tanıtımını Seoul, Kore’de gerçekleştirdi. Dijital olarak canlı yayında gösterilen lansmanda Kia yeni logosunu dronlar ile aydınlatarak gösterdi ve bu konuda bir dünya rekoruna imza attı.  

Son dönemde bir çok markanın yeni logoya geçişini gördük. Nissan, BMW, MINI, VW bu markalardan bazıları. Kia da bu trende uydu ve yeni logosunu gösterdi. Kısa sürede bu kadar çok markanın yeni logo tanıtması elbette tesadüf değil, özellikle 2020 yılıyla birlikte tamamen değişen otomotiv sektörü birçok marka için dönüm noktası niteliğinde bir yıl olurken bazı markalar da elektrikli araçlarla ilgili yeni stratejilerini yeni logolarıyla vurgulamayı tercih etti. Kia bu anlattıklarımızdan ikincisini seçen bir marka oldu ve yeni elektrikli araç açılımını logo ve sloganla desteklemeyi tercih etti.  

Yeni logo Kia’nın müşterileri için verdiği güven ve bağlılığını gösteren simetri, ritm ve gelişme temalarını içeriyor. El yazısı şeklinde tasarlanan logo bu sayede tek parça halinde yazılıyor ve bu durum markanın müşterilerine ilham verdiği noktaları temsil ediyor. Logounu yukarı doğru yükselen grafiksel tasarımıysa Kia’nın marka olarak giderek yükseldiğini ve müşterilerine sunduğu hizmetlerle hep ileri doğru gittiğinin bir göstergesi niteliğinde.  

Yeni logoyla birlikte Kia’nın 2005’ten beri kullandığı “Power to Surprise” sloganı yerini “Movement That Inspires” sloganına bırakıyor. Yeni slogan Kia’nın artık uygun fiyatlı bir üretici olmaktan çıkıp müşterilerine ilham veren ürünler ve mobilite servisleri sağlayan bir marka olma yolunda ilerlediği mesajını veriyor.  

Yeni logonun lansmanı sırasında logonun 303 adet dron tarafından aynı anda aydınlatılarak gösterilmesi Kia’nın Guinness Dünya Rekorları’na girmesini sağladı. Organizasyon Guinness’in ‘Most unmanned aerial vehicles (UAVs) launching fireworks simultaneously’ (en çok sayıda insansız hava aracının aynı anda ışıklı gösteri yapması olarak çevilirilebilir) kategorisinde rekorun sahibi oldu.  

Kia böylece elektrikli araçlar ve mobilite servisleri konusundaki kararlılığını göstermiş oldu ve bu markanın Plan S stratejisinin bir parçası. Plan s markanın sadece ürün değil diğer konularda da global otomotiv endüstrisinde lider konuma gelmesini amaçlıyor. Bunun için daha fazla elektrikli otomobil ve mobilite hizmeti geliştirilecekken bunlar global ve lokal ölçekte şekillendirilecek.  

Bu stratejinin detaylarını 15 Ocak’taki lansmanla açıklanacak. O lansmanda bir de yeni elektrikli aracın tanıtılması bekleniyor...



Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook