Koenigsegg Gemera 1700 bg güç üretiyor!

  • Koenigsegg Gemera 1700 bg güç üretiyor! - 1
  • Koenigsegg Gemera 1700 bg güç üretiyor! - 2
  • Koenigsegg Gemera 1700 bg güç üretiyor! - 3
  • Koenigsegg Gemera 1700 bg güç üretiyor! - 4
  • Koenigsegg Gemera 1700 bg güç üretiyor! - 5
  • Koenigsegg Gemera 1700 bg güç üretiyor! - 6
  • Koenigsegg Gemera 1700 bg güç üretiyor! - 7
  • Koenigsegg Gemera 1700 bg güç üretiyor! - 8

Plug-in hibrit otomobilde 2.0 litrelik benzinli motorun yanında 3 adet elektrik motoru yer alıyor.

Koenigsegg Cenevre Fuarı’nda, normal bir günmüş gibi aracını tanıtan yegane markalardan biri oldu. Firmanın sahibi Christian von Koenigsegg boş standta, markanın ilk dört koltuklu aracının detaylarını anlattı.

Ortadan motorlu ve dört koltuklu otomobil markaya göre dünyanın ilk Hiper GT modeli olarak tanımlanıyor. Otomobilin 2.0 litrelik, 3 silindirli turbo destekli motoru Koenigsegg tarafından geliştirilen bir ünite ve 600 bg güç, 600 Nm tork üretiyor. Marka tarafından Tiny Friendly Giant olarak adlandırılan bu motor geleneksel benzinli motorlardaki gibi egzantrik mili yerine Freevalve teknolojisine sahip. Buna göre motorun emme ve egzoz supapları bilgisayar ve hidrolik aktüatörlerle kontrol ediliyor. Bu yenilikçi teknoloji duruma ve şartlara göre supapları bağımsız olarak açabiliyor veya kapatabiliyor. Bu sayede performans maksimuma çıkarken yakıt tüketimi minimuma iniyor. Benzin motoru her ne kadar arka-ortada konumlandırılmış olsa da gücünü ön lastiklere iletiyor. Bu küçük motorun sadece 70 kg ağırlığında olmasıysa bir diğer özelliği...

Benzinli motoru dışında 3 adet elektrik motoru kullanılıyor. Bu motorların ikisi arka aksta diğeri krank milinde konumlandırılmış. Toplam 1100 bg güç (arka lastiklere güç ileten motorlar 500’er bg üretirken kranktaki motor 400 bg ortaya atıyor) üreten bu elektrik motorları için gerekli olan enerjiyse 16.6 kWh kapasiteli bataryadan alınıyor. Gemera bu batarya sayesinde 50 km’lik elektrik menzili sunabiliyor. Sistemin toplam gücü 1700 bg ve 3500 Nm tork olarak verilirken otomobilin 0-100 km/s hızlanması 1.9 saniye sürüyor. Maksimum hızla ilgili bir bilgi verilmezken 400 km/s civarında olacağını tahmin etmek güç değil. 1700 bg'lik güç aracın bugüne kadar üretilen en güçlü Koenigsegg (Jesto 1600 bg) modeli olmasını sağlıyor.

Otomobilin menzili benzin ve elektrikle birlikte 1000 km olarak veriliyor ki bu oldukça uzun bir veri. Ayrıca otomobilin sınıfı için neden Hiper GT denildiğini de gösteriyor. Motor, gücünü Regera’daki gibi Direct Drive tek ileri şanzımanla ön lastiklere iletiyor ama araçta tüm lastiklere gönderilen torku kontrol eden sistem sayesinde dört lastik arasındaki uyum sağlanmış oluyor. Bununla birlikte Gemera’da arka lastiklerin de dönmesini sağlayan sistem, ayarlanabilir amortisörler, yükseklik ayarı ve seramik frenler de yer alıyor. 1850 kg ağırlığındaki otomobil ton başına 920 bg güç üretiyor.

 Kabinde dört koltuk olduğu açıkça görülebiliyor. Tüm koltuklarda ısıtmalı ve soğutmalı bardaklıklar, ön ve arka için Infotaintment ekranları, 11 hoparlörlü ses sistemi yer alırken üç bölgeli klima da konfor arttırması için yer verilen özelliklerden biriyken bagaj hacmi 200 litre olarak açıklandı.

Koenigsegg Gemera’dan sadece 300 adet üretilecek.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook