Lamborghini’den geleceğin konsepti: Terzo Millennio

  • Lamborghini’den geleceğin konsepti: Terzo Millennio - 1
  • Lamborghini’den geleceğin konsepti: Terzo Millennio - 2
  • Lamborghini’den geleceğin konsepti: Terzo Millennio - 3
  • Lamborghini’den geleceğin konsepti: Terzo Millennio - 4
  • Lamborghini’den geleceğin konsepti: Terzo Millennio - 5
  • Lamborghini’den geleceğin konsepti: Terzo Millennio - 6
  • Lamborghini’den geleceğin konsepti: Terzo Millennio - 7
  • Lamborghini’den geleceğin konsepti: Terzo Millennio - 8
  • Lamborghini’den geleceğin konsepti: Terzo Millennio - 9

Tamamen elektrikli olan bu sıra dışı konsept, markanın gelecekteki modellerinde kullanacağı altyapı hakkında ipuçları veriyor.

Terzo Millennio (üçüncü milenyum anlamına geliyor) tamamen elektrikli ve sizlerin de gördüğü gibi son derece ekstrem bir tasarıma sahip.

Otomotiv dünyasının giderek elektrikli teknolojiye doğru kayması birçok markanın farklı uygulamalarla elektrik altyapısını denediğini bizlere gösterdi ve göstermeye devam ediyor. Lamborghini bugüne kadar Asterion konsepti dışında elektrik ya da hibrit teknolojiler konusunda pek de çalışma yapmamıştı. Ancak yakın gelecekte bu kaçınılmaz görünüyor ve burada görmüş olduğunuz konsept bunu en iyi şekilde yansıtıyor.

Konseptin motor gücü hakkında bilgilendirme yapılmadı ancak dört adet elektrik motorunun jantların içerisinde yer aldığını biliyoruz. Ayrıca kinetik enerji geri kazanım sistemi ekstra motor gücü için kullanılırken, Lamborghini süper kapasitör teknolojisinin modelde kullanılacağını açıkladı. Bu teknoloji şimdilik hazır olmasa da konuyla ilgili çalışmalar devam ediyor ve kısa süre içinde bunu göreceğiz gibi. Süper kapasitör adı verilen sistem enerji kapasitesinin ciddi şekilde yükselten bir altyapı anlamına geliyor ve anladığımız kadarıyla markanın elektrikli ya da hibrit modellerinde kullanılması öngörülüyor.

Tamamen karbon fiberden üretilen bu konseptte gövde üzerinde sensörler hasar ya da çatlakları tespit ediyor ve gövdenin yapısı hakkında bilgilendirme yapıyor. Böylece gövdenin durumu sürekli kontrol altında tutulurken olası hasarlar en kısa sürede giderilebiliyor.

Otomobilin elektrik motorları jantların içerisinde yer aldığı için konsept dört çeker olsa da geleneksel dört çekerler gibi diferansiyel ya da şaft gibi aktarma organları yer almıyor. Bu da hem ağırlıktan tasarruf edildiği anlamına gelirken hem de gövde tasarımının tamamen aerodinamik kaygılar ön planda olacak şekilde gerçekleştirilmesini sağlıyor.

Ayrıca her ne kadar elektrik motorlarından güç alsa da Lamborghini’nin kültüründe son derece önemli bir yeri olan V12 motorların sesini anımsatacak bir ses modülü üzerinde çalışıldığı da açıklanıyor. Bu teknoloji henüz konseptte yer almasa da İtalyan üretici bu konuyu ciddi şekilde ele aldığının altını çizdi.

Terzo Millennio tipik Lamborghini modelleri gibi tasarım anlamında egzotik ve son derece ekstrem bir yol izlerken, içerdiği altyapıyla da yenilikçi tarzını destekliyor. En çok merak edilense markanın bu çalışmadan neler çıkartacağı ve yakın zamandaki modellerinde bunların hangilerini kullanacağı…

Lamborghini Terzo Millenio konsepti fotoğraf galerisi için tıklayın.

Lamborghini Aventador Pist Testi için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook