Nürburgring rekoru Aventador SVJ ile yeniden Lamborghini'ye döndü!

  • Nürburgring rekoru Aventador SVJ ile yeniden Lamborghini'ye döndü! - 1
  • Nürburgring rekoru Aventador SVJ ile yeniden Lamborghini'ye döndü! - 2
  • Nürburgring rekoru Aventador SVJ ile yeniden Lamborghini'ye döndü! - 3
  • Nürburgring rekoru Aventador SVJ ile yeniden Lamborghini'ye döndü! - 4

İtalyan süper sporun derecesi 911 GT2 RS'ten tam 2.33 saniye daha hızlı!

Yazı: Şafak Soysal


Lamborghini, Almanya'nın 20.6 km'lik ünlü pisti Nürburgring'i 6 dakika 44.97 saniyede turlayarak Eylül 2017'de Porsche 911 GT2 RS'e kaybettiği rekoru yeniden ele geçirdi. Lambo daha önce Huracan Perfomante ile rekoru ele geçirmişti.

6.5 litrelik V12 motorundan 750 bg üretebilen Aventador LP 750-4 SV'yi temel alan SVJ, maksimum güç seviyesini 780 bg dolaylarına taşıyabilir, güç değeri henüz açıklanmadı. 2017'nin başında 6:52.01 ile rekoru kıran Huracan Performante'nin ALA (Aerodinamice Lamborghini Attiva) adlı aktif aerodinamik sisteminin 2.0 takısına sahip versiyonunu kullanan Super Veloce Jota, kullanılan hafif materyallerin de yardımıyla bg başına 1.98 kg'lık güç/ağırlık oranıyla öne çıkıyor.

Porsche'nin 911 GT2 RS ile 6:47.03 derecesiyle döndüğü piste AR&GE ekibi ve resmi marka pilotu Marco Mapelli ile giden Lamborghini, rekor denemesi için Pirelli P Zero Trofeo R lastikleri kullanmış. Normalde ise Pirelli P Zero Corsa lastikler sunuluor.

Almanya ve İtalya arasında dönen rekor silsilesinde ilk kanı döken Lamborghini, Porsche'nin 911 GT2 RS formuyla gelen yanıtına 2.33 saniyelik fark ile sağlam karşılık verdi. 991 jenerasyonunun sonuna gelindiğini göz önüne alırsak Porsche'nin bu duruma tepkisini görmek ilginç olacak.

Nordschleife'nin güncel rekortmeni Aventador SVJ'nin lansmanı ağustos ayında Monterey Car Week kapsamında gerçekleştirilecek. Modelin diğer teknik özelliklerini o zaman sizlerle paylaşacağız.

Türkiye'deki tek Lamborghini Aventador testini okumak için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook